Noul rector de la UMF, Viorel Scripcariu, încă aşteaptă numirea de la minister

luni, 15 februarie 2016, 02:56
1 MIN
 Noul rector de la UMF, Viorel Scripcariu, încă aşteaptă numirea de la minister

Prof.dr. Viorel Scripcariu, rectorul ales al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi, încă nu a fost numit în funcţie de către Ministerul Edu­caţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice.

Peste exact o săptămână, 22 februarie, se împlineşte termenul legal de 30 de zile prevăzut de către Legea Educaţiei Naţionale (LEN) în care ministerul trebuie să emită ordinul prin care rectorul să poată să îşi înceapă oficial mandatul.

Conform articolului 211 din LEN, la alineatul 1, „rectorul, desemnat conform art. 209, este confirmat prin ordin al ministrului educaţiei, cerce­tării, tineretului şi sportului, în termen de 30 de zile de la data selecţiei. După emi­terea ordinului de confirmare, rectorul poate semna acte oficiale, înscrisuri, acte financiare/contabile, diplome şi certificate“.

Acelaşi articol, la un alt alineat, precizează faptul că ordinul de numire este important fiindcă, pe baza lui, rectorul semnează un contract de management cu Senatul universităţii, în care sunt specificate „criteriile şi indicatorii de performanţă managerială, drepturile şi obligaţiile părţilor contractuale“.

Reprezentanţii UMF au precizat că dosarul necesar pentru numirea în funcţie a rectorului a plecat la Bucureşti, la minister, la începutul lunii februarie, după şedinţa Se­natului care a validat rezultatele alegerilor. Prof.dr. Viorel Scripcariu a precizat că, după ce va fi numit oficial, îşi va anunţa echipa de prorectori.

Comentarii