Noul viceprimar Daniel Mătăsaru nu a călcat pe la birou în prima zi de lucru. A preferat Iaşul

marți, 16 iunie 2015, 01:52
2 MIN
 Noul viceprimar Daniel Mătăsaru nu a călcat pe la birou în prima zi de lucru. A preferat Iaşul

Noul viceprimar interimar al Iaşului, Daniel Mătăsaru, şi-a început prima zi de lucru pe şantiere. Având în vedere că edilul încă nu are un birou amenajat, acesta a preferat să se informeze despre proiectele Primăriei în teren.

„Am mers la trei obiective: pasajul Octav Băncilă, zona de şantier a managementului traficului din Păcurari, la intersecţia cu Toma Cosma, şi pasajul subteran din proiectul de refacere a zonei Lăpuşneanu – Piaţa Unirii”, a spus Mătăsaru. Deocamdată, noul viceprimar are un birou improvizat la Serviciul de Relaţii Internaţionale, încăpere unde şi-a desfăşurat activitatea pe vremea când era consilier pe probleme de comunicare a primarului suspendat Gheorghe Nichita.
„Miercuri va fi gata biroul, amenajat în camera 24 (încăpere vizavi de birourile lui Mihai Chirica şi Gabriel Surdu, n.r.). Erau nişte infiltraţii, s-a dat cu var. Nu am cerut secretară, doar un calculator şi o linie telefonică”, a precizat Mătăsaru.
 
În prezent, edilul a preluat atribuţiile lui Surdu, dar numai până vineri când acesta din urmă se va întoarce din concediu. Principalele activităţi ţin de coordonare a instituţiilor din subordine precum Direcţia de Administrare a Patrimoniului Public Privat, Evidenţa Populaţiei, Ecopiaţa, Ateneul Tătăraşi, Salubris sau RATP. De asemenea, din sfera de atribuţii a lui Chirica, Mătăsaru a preluat Direcţia de Asistenţă Comunitară, Termo-Service, CET sau Spitalul „C.I. Parhon”. În privinţa aparatului propriu de specialitate a Primăriei, Mătăsaru a primit responsabilităţi ce ţin de resurse umane şi petiţii. „Este foarte mult de muncă şi foarte multe lucruri care trebuie urmărite. Cheia este organizarea”, a menţionat Mătăsaru. La începutul săptămânii viitoare, în urma unei discuţii între primarul interimar şi cei doi viceprimari ar urma să se realizeze o nouă redistribuire de atribuţii, decizia finală în acest sens aparţinându-i lui Chirica.
 

Comentarii