Nu râdeţi, că nu e banc! Plângeri de ultraj între poliţişti după un meci de fotbal între ei

marți, 18 martie 2014, 02:50
3 MIN
 Nu râdeţi, că nu e banc! Plângeri de ultraj între poliţişti după un meci de fotbal între ei

Meciurile de fotbal dintre poliţiştii ieşeni ocazionate de Zilele Poliţiei Române s-au lăsat cu dispute aprige între structuri. Săptâmâna trecută, miercuri, meciul de fotbal disputat pe gazonul din Agronomie între poliţiştii de la Secţia 1 şi cei din Târgu Frumos s-a lăsat cu o plângere pentru ultraj, făcută conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ). Un agent de la Secţia 1 Poliţie Dacia, Remus Timuc, care ar fi alungat un ieşean de pe terenul de fotbal pentru că ţinea cu echipa adversă, a făcut plângere la IPJ împotriva şefului trupelor de intervenţie, aşa-zişii „mascaţi“, comisarul şef Toader Roman (foto), care este chiar organizatorul jocurilor. Roman l-ar fi apostrofat pe agent, care era în uniformă, iar acesta din urmă a mers la şefi şi a făcut plângere. În acest sens, şefii IPJ au deschis o anchetă internă.

Ieri, civilul care a fost dat afară de agent de pe terenul de fotbal, Costică Anisia, a fost chemat de cei de la Control Intern din cadrul IPJ pentru a fi audiat în privinţa scandalului. „Eu îl cunosc pe agentul Remus Timuc, deoarece locuiesc pe raza Secţiei 1 de zeci de ani. Am un atelier de lăcătuşerie şi chiar am fost chemat să repar uşile din Secţie, au nevoie de mine uneori. Am fost la meciul de fotbal pentru că îi cunosc pe poliţişti. Miercuri îi încurajam pe jucători, iar la un moment dat agentul Timuc a strigat la mine să ies de pe teren, că nu lucrez la MAI: cică civilii nu au voie la meciul dintre poliţişti. Am dat să plec, şi l-am văzut pe domnul Roman, căruia i-am spus că un poliţist m-a dat afară. El a mers la tribune şi i-a spus poliţistului să mă lase să asist la meci. Domnul Roman i-a spus explicit să mă lase în pace. Culmea, când a trecut pe lângă mine, Timus mi-a spus în treacăt că am amendă de zece milioane, de la el“, a povestit Costică Anisia. Acesta a mai povestit că între el şi Timuc există un conflict mai vechi. „Anul trecut, Timuc m-a amendat cu 1.000 de lei pentru tulburarea ordinii publice, dar am câştigat în instanţă anularea amenzii. De atunci, nu mă suportă“, a mai spus el.

De cealaltă parte, apropiaţii agentului Remus Timic ne-au transmis că acesta din urmă nu vrea să comenteze situaţia. În schimb, comisarul şef Toader Roman a precizat că, în calitate de organizator, s-a simţit dator să intervină. „Eu nu îl cunosc pe cel pe care agentul de la Secţia 1 voia să îl dea afară pe teren. Am mers la tribună şi i-am strigat să îl lase în pace să se uite la meci. Apoi el a venit la mine şi mi-a cerut să mă legitimez. În primul rând, el nu avea ce să caute acolo, deoarece se afla în timpul serviciului. Din câte am înţeles, el fusese trimis cu nişte documente de la Secţie la sediul IPJ, deci nu trebuia să se afle în Agronomie“, a spus şeful „mascaţilor“. Conflictul ar urma să fie tranşat de şefii celor doi.

Comentarii