O brută perversă s-a plimbat liberă printre copii în Dancu. O fetiță de 6 ani, ultima victimă

sâmbătă, 27 august 2016, 01:59
5 MIN
 O brută perversă s-a plimbat liberă printre copii în Dancu. O fetiță de 6 ani, ultima victimă

Cum s-a ajuns ca un violator cu trei astfel de agresiuni la activ să se plimbe liber printre copiii care se jucau în faţa blocurilor din Dancu, şi să ademenească o fetiţă în vârstă de numai şase ani? De ce nu supraveghează autorităţile astfel de infractori eliberaţi? Şocant este că, în cazul violului comis sâmbăta trecută, individul are la „activ” patru violuri, dintre care, culmea, trei au fost comise imediat după ce a ieşit din închisoare. În cazul fetiţei în vârstă de şase ani, din Dancu, aceasta a fost ademenită sâmbăta trecută, spre seară, de Cristian Costraş, în vârstă de 44 de ani, care se plimba alandala, beat, pe o bicletă furată, printre blocurile din Dancu. Acesta a observat două fetiţe, una de şase ani şi cealaltă în vârstă de patru ani. Unde se aflau părinţii fetelor, de a reuşit pedofilul să o ademenească pe una dintre ele tocmai pe un câmp? Dar poliţiştii? Cum a fost acesta eliberat după celelalte 3 violuri?

Sâmbăta trecută, părinţii unei fetiţe în vârstă de numai şase ani au făcut o plângere la Poliţie despre faptul că fetiţa lor a fost agresată sexual, în jurul orei 18, de un individ. Părinţii aveau deja un suspect, deoarece individul fusese văzut prin zonă de către o farmacistă. Ea a pus la dispoziţia părinţilor fotografii cu individul călare pe bicicletă, căruia la mo­mentul respectiv nu i se cunoştea identitatea. Fetiţa a fost transportată la IML, unde medicii au constatat că fetiţa nu fusese violată propriu-zis. Acesta a încercat cel mai probabil să o violeze, însă, beat fiind, iar fetiţa nedezvoltată fizic, nu a reuşit.

Cei de la farmacia din Dancu au preluat câteva fotografii de pe imaginile surprinse de o cameră de su­pra­veghere şi le-au pus pe In­ter­net, în speranţa că îl va recunoaşte cineva. Însă poliţiştii au dat de urma acestuia locali­zând un apel. Potrivit unor surse din cadrul poliţiei, pedofilul a fost identificat după câteva zile de la faptă. Poliţiştii au mers acasă la o mătuşă a individului, care a confirmat identitatea, iar aceştia l-au luat apoi „ca din oală“.

„Bicicleta cu care bărbatul se plimba fusese luată de la nepotul său din Bosia. Individul a stat câteva zile la o mătuşă din această localitate, iar sâmbăta trecută a mers din Bosia până în Dancu. După ce a ademenit fetiţa pe un câmp de la ieşirea din localitate, într-un loc ferit, acesta s-a întors spre seară la mătuşa lui, apoi a dispărut. În urma unei conversaţii telefonice între acesta şi nepotul său, individul a fost localizat într-o loca­litate din Prahova, Măneciu. Acesta lucra la o firmă de construcţii, de unde a şi fost ridicat. A fost cuminte, însă nu a re­cunoscut decât parţial ce a fă­cut“, a precizat anchetatorul.

Cum a ajuns în sat

Localnicii din Bosia spun că pedofilul a venit în sat în urmă cu câteva luni. Cristian Costraş ve­nise la înmormântarea unei ru­de. „Atunci a fost văzut în Bosia, după mulţi ani. Părinţii lui au murit, iar casa e ruină. El a avut probleme cu legea încă de la o vârstă fragedă, fiind închis la şcoala de corecţie. Am auzit că, de când a fost eliberat, anul trecut, a fost şi prin Italia. Însă nu s-a cuminţit“, a povestit viceprimarul comunei.

Tot acesta a mai spus că individul a stat câteva zile la o mătuşă„A venit la ea şi i-a spus că nu are unde să se ducă, şi nici nu vrea nimeni să îl pri­mească. Mătuşa lui are 90 de ani şi e oarbă“, a adăugat viceprimarul.

Costraş s-a îmbătat sâm­băta trecută, a furat bicicleta unui nepot şi a mers în Dancu, unde a observat cele două fetiţe pe care le-a atras până pe un câmp de la ieşirea din localitate, pe care se afla vegetaţie deasă şi înaltă. Aici, sub privirile fetiţei în vârstă de patru ani, a molestat cu organul sexual pe verişoara acesteia, de şase ani. După comiterea faptei, acesta s-a întors noaptea târziu la mătuşa sa, apoi a doua zi a dispărut.

În 1999, Costraş a ademenit o fetiţă din Bosia, pe un câmp din apropiere, spunându-i că o cunoaşte pe mama ei care îi datorează bani. Fetiţa în vârstă de 12 ani a mers după el, iar, ajunşi pe câmp, individul a lovit-o şi a ameninţat-o cu moartea, apoi a violat-o. 

Trei liberări condiţionate

Cum a ajuns ca un individ cu trei violuri la activ să fie lăsat în libertate atât de simplu şi fără să fie supravegheat, deşi a comis celelalte trei violuri imediat după ce a ieşit din închi­soare, exact ca în cazul recent? Evident, sunt întrebări la care nu va răspunde nimeni.

Costraş şi-a violat vecina în 1999 imediat după ce a ieşit din Penitenciarul Târgu Jiu, iar violul de zilele trecute a avut loc la aproape un an de zile de când a fost eliberat din puş­cărie, după condamnare de 12 ani pentru violul fetei din Bosia. Fe­meia este acum în Italia, este că­sătorită şi are copii. În anul 2014, Costraş se afla în închisoare şi a solicitat să fie eliberat condiţionat, însă instanţa a respins cererea pe motiv că a recidivat prin aceeaşi infracţiune.

„De la data de 12 iu­lie 1999 şi pâ­­nă la 6 martie 2014, condam­natul a executat 5.352 de zile, la care s-a adăuga 161 de zile ca ur­mare a muncii prestate. Ins­tan­ţa a reţinut că petentul are an­tece­dente penale, întrucât a mai fost condamnat de trei ori pentru să­vârşirea infracţiunii de viol. În concret, instanţa a constatat că, an­terior faptei a cărei pedeapsă o execută, C.C. a fost liberat condi­ţionat în anii 1992, 1996, şi 1999, însă a dat dovadă de perseverenţă infracţională, fapt care nu mai jus­tifică la acest moment acordarea unei noi liberări condiţio­nate. Persevere­nţa sa infrac­ţio­nală poate fi considerată chiar o manifestare dispreţui­toare faţă de o justiţie prea indulgentă, care printr-o nouă liberare condi­ţio­nată nu ar face decât să încurajeze săvârşirea altor fapte penale. Din lucrările dosarului rezultă că petentul a mai fost liberat con­di­ţionat, iar după fiecare eliberare condiţio­nată a reluat comporta­men­tul infracţional, comiţând ace­­laşi tip de infracţiune, respectiv viol. Astfel, ultima eliberare con­diţio­nată a fost dispusă în a­nul 1999, iar fapta pentru care a fost condamnat la pedeapsa cu exe­cutare a fost comisă la data de 12 iulie 1999, la scurt timp după ieşirea din penitenciar“, şi-a mo­ti­vat instanţa respingerea cererii de eli­berare condiţionată, formu­la­tă de Costraş în 2014.

Comentarii