O bucată de teren, obstacol în obținerea de fonduri pentru DJ Iaşi – Cotnari – Suceava

luni, 13 februarie 2017, 02:59
2 MIN
 O bucată de teren, obstacol în obținerea de fonduri pentru DJ Iaşi – Cotnari – Suceava

Consilierii judeţeni vor parafa mâine un transfer de teren, fără de care nu se poate depune proiectul pentru finanţare europeană.

Proiectul de reabilitare a drumului judeţean Iaşi – Cotnari – Suceava îi adună din nou la muncă pe consilierii judeţeni. Plenul Consiliului Judeţean se va întruni mâine într-o şedinţă extraordinară, cu un singur punct pe ordinea de zi. Proiectul care va fi discutat vizează rezolvarea unei probleme legate de proprietatea asupra te­renurilor ocupate de drum.

Pentru a putea obţine finanţarea europeană necesară, CJ trebuie să de­monstreze că întregul drum, ca şi zona de protecţie a acestuia, îi aparţin. Or, o parte din aceasta se află în domeniul public al comunei Gropniţa. Dacă proiectul de ho­tărâre va fi adoptat, terenurile respective vor fi trecute în domeniul public al judeţului şi în administrarea CJ.

Proiectul Axei Strategice Iaşi – Suceava presupune refacerea DJ 281, 281B, 281D şi 282 pe raza judeţului Iaşi, pe traseul Iaşi – Gropniţa – Cotnari – Lespezi – limită judeţ Suceava. Tronsonul sucevean al drumului va pleca de la limita cu judeţul Iaşi, spre Budeni-Dolhasca pe DJ 208A – Liteni – Bosanci – Ipoteşti – Suceava, de unde se va face legătura cu DJ 209C spre Moara Liteni – Moara Voniceni şi spre DJ 209D Zahareşti – Stroeşti – Dărmăneşti, spre DN 2.

Lungimea totală a drumului este de 172,3 km, valoarea totală a proiectului fiind estimată la 74 milioane de euro. Proiectul a fost depus spre aprobare la Agenţia de Dezvoltare Re­gională Nord-Est pe 16 noiembrie anul trecut.

Comentarii