O campioană olimpică la săritura în înălţime a fost depistată pozitiv

miercuri, 25 mai 2016, 18:56
2 MIN
 O campioană olimpică la săritura în înălţime a fost depistată pozitiv

Atleta rusă Anna Chicerova (33 de ani), campioană olimpică la săritura în înălţime în cadrul Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012 şi medaliată cu bronz la Beijing în 2008, a fost depistată pozitiv în cadrul unei proceduri de retestare antidoping, notează ProSport. 

Săptămâna trecută, oficiali ai Comitetului Olimpic Internaţional (CIO) au anunţat că 31 de sportivi prezenţi la Jocurile Olimpice din Beijing ar putea fi suspendaţi şi ar putea rata ediţia de la Rio de Janeiro. Conform CIO, probele luate olimpicilor suspectaţi urmează să fie reanalizate.

Antrenorul Annei Chicerova, Evgheny Zarolulko, a confirmat ştirea pentru agenţia de presă TASS. "Cu trei zile în urmă, Anna m-a sunat şi mi-a spus că a fost depistată pozitiv. Până acum nu avem ceva oficial", a spus Zarolulko.

"E un şoc pentru mine, nu-mi explic cum s-a întâmplat asta. Am fost întotdeauna sigură că iau suplimentele şi medicamentele potrivite", a spus Chicerova, potrivit BBC.

Ministrul Sportului din Rusia, Vitaly Mutko, a recunoscut că vestea este dezamăgitoare, dar a precizat că nu reflectă imaginea de ansamblu privind situaţia dopajului în Rusia. Atleţii ruşi au fost deja interzişi din competiţiile internaţionale organizate de către Asociația Internațională a Federațiilor de Atletism (IAAF), pe fondul unor acuzaţii privind un fenomen de dopaj organizat la nivel de stat.

Rusoaica a fost în trecut una dintre invitatele speciale ale show-ului de săritura în înălţime Monica Iagăr Grand Prix, unul dintre cele mai spectaculoase evenimente de atletism realizate vreodată în România, notează ProSport.

Chicerova e campioană mondială în 2011 la Daegu şi medaliată mondială cu argint la Osaka 2007 şi Berlin 2009. 2,07 m e recordul personal al Annei Chicerova la săritura în înălţime (outdoor). 2,09 m e recordul mondial stabilit de bulgăroaica Stefka Kostadinova (outdoor).

Comentarii