O companie aeriană din Dubai se arată interesată de Iaşi

sâmbătă, 28 mai 2016, 01:58
2 MIN
 O companie aeriană din Dubai se arată interesată de Iaşi

Iaşul ar putea fi legat pe calea aerului cu una dintre cele mai importante destinaţii din lume, Dubai. Managerul Fly Dubai s-a aflat, ieri, în vizită la Iaşi pentru a vorbi despre introducerea acestei curse, iar termenul optimist pentru începerea efectuării de zboruri este vara anului 2017.  

„Iaşul este important pentru noi din punct de vedere geo­grafic. Când evaluăm o rută, nu evaluăm doar oraşul, ci întreaga regiune. Oraşul cu suburbiile are în jur de 400.000 lo­cuitori, iar dacă ne uităm la regiune vorbim de 5 milioane“, a declarat Hamad Obaidalla, CEO Fly Dubai. El a adăugat că discuţiile cu privire la introducerea acestei curse au început în urmă cu jumătate de an, cu ocazia unei întâlniri pe care a avut-o cu directorul aerogării ieşene, Marius Bodea.

Obai­dalla a subliniat că Fly Dubai este o companie care deţine o flotă de 49 de aeronave şi care efectuează zboruri spre mai mult de 90 de destinaţii din lume. „În România, zburăm spre Bucu­reşti de doi ani, iar de săptă­mâna viitoare vom avea zboruri zilnice. Acest lucru confirmă angajamentul nostru la Bu­cureşti şi mai arată faptul că piaţa românească este foarte importantă pentru noi“, a mai spus Obaidalla.

Potrivit şefului Fly Dubai, vizita sa la Iaşi este primul pas în perspectiva introducerii cursei aeriene directe Iaşi – Dubai, iar, în luna iunie, o echipă a Fly Dubai va evalua din punct de vedere tehnic această perspectivă. „Am urmărit şi am monitorizat aeroportul din Iaşi. Suntem foarte interesaţi să realizăm zboruri între Iaşi şi Dubai“, a menţionat Obaidalla.

El a oferit şi un exemplu de conectivitate pe care îl asigură acum Dubai între diverse ţări ale lumii, cu referire la Europa de Est. Astfel, potrivit acestuia, echipa Serbiei, care va participa la Jocurile Olimpice din această vară din Brazilia, vor ajunge pe continentul sud-american zbu­rând pe ruta Belgrad – Dubai – Rio. „Venirea unui astfel de operator cu anvergură mondială va ajuta atât Iaşul cât şi regiunea să fie conectate cu orice colţ al lumii. Dubai, pe lângă faptul că este una dintre cele mai atractive destinaţii ale lumii, este şi polul mondial al aviaţiei. Din acest moment, Iaşul şi regiunea trec la un alt nivel“, a spus, la rândul lui, Marius Bodea, directorul Aero­por­tului Internaţional Iaşi.

 

Comentarii