De Business

Punem punctul pe știi

O cunoscută firmă din Iaşi va intra în faliment

vineri, 15 ianuarie 2016, 02:50
2 MIN
 O cunoscută firmă din Iaşi va intra în faliment

Cunoscuta companie ieşeană distribuitoare de rulmenţi şi piese de întreţinere industrială şi agricolă Ghezaco va intra în faliment. Administratorul judiciar al societăţii a transmis judecătorului sindic un raport prin care propune intrarea în faliment, ca urmare a nerespectării planului de reorganizare. „În perioada noiembrie 2013 – iunie 2015 debitoarea SC Ghezaco SRL – în reorganizare a respectat planul de reorganizare efectuând plăţi conform programului de plăţi prevăzut de acesta.

Începând cu luna iulie 2015 debitoarea nu a mai obţinut venituri îndestulatoare pentru respectarea programului de plăţi. Astfel,dacă în lunile mai şi iunie 2015 debitoarea a reuşit să achite în proporţie de 100% sumele prevăzute în programul de plăţi al planului de reorganizare, începând cu luna iulie 2015, în ciuda eforturilor administratorului statutar, din cauza situaţiei economice defavorabile, SC Ghezaco SRL nu a mai putut achita nici o sumă conform planului de reorganizare”, potrivit ultimului raport al administratorului judiciar.

Dacă se va aproba cererea de intrare în faliment, urmează să se realizeze un tabel consolidat al creanţelor, pentru a se calcula cuantumul datoriilor ce trebuie achitate, iar toate bunurile din patrimoniu vor fi vândute. În luna decembrie, „Ziarul de Iaşi” a prezentat cum creditorii firmei au admis oferta unui creditor de a achiziţiona întreg stocul de piese din patrimoniu în contul creanţei de 641.000 lei pe care o avea de recuperat.

„Prin aceeaşi ofertă, societatea se mai obligă să plătească taxa pe valoare adăugată corespunzătoare valorii stocului de marfă, în cuantum de 128.052 lei şi cheltuielile de procedură”, se arată în procesul verbal al Adunării Creditorilor din data de 27 noiembrie. Societatea ieşeană Ghezaco a devenit cunoscută la nivel naţional pe piaţa întreţinerii industriale şi agricole din România, oferind o gamă variată de rulmenţi, curele, lanţuri, scule sau unelte de mână. Ghezaco a fost înfiinţată în 1994, iar în anii 2005 – 2008 a obţinut profituri nete de 700.000 – 1.100.00 lei, la afaceri de 7 milioane lei. Criza economică a scăzut afacerile firmei şi din 2009 au început să fie raportate pierderi, iar în 2012 compania a intrat în insolvenţă la propria cerere.  

 

 

Comentarii