De Business

Punem punctul pe știi

O firmă din grupul Nena va fi dizolvată

marți, 26 ianuarie 2016, 02:50
2 MIN
 O firmă din grupul Nena va fi dizolvată

Una din firmele grupului Nena, intitulată acum BD Com SA (fostă Nena SA), va fi dizolvată şi radiată din Registru Comerţului, după 12 ani de la intrarea în faliment. Cererea de închidere a procedurii a fost transmisă judecătorului sindic pe data de 12 octombrie 2015, „motivată de faptul că după epuizarea tuturor etapelor şi demersurilor legale, nu au mai fost identificate bunuri aparţinând debitorului prin a căror valorificare să se obţină cel puţin sumele de bani necesare acoperirii cheltuielilor de procedură şi nici un creditor nu s-a oferit să avanseze aceste sume”, conform sentinţei prin care s-a admis închiderea procedurii. 

Lichidatorul a încercat încă din 2014 să închidă procedura, însă au fost formulate contestaţii de Fisc şi Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului pentru că nu au fost recuperate creanţele, însă judecătorul le-a respins pe motiv că în patrimoniu nu mai există bunuri din care să poată fi plătite sumele. „Va respinge obiecţiunile formulate (…) întrucât prin continuarea procedurii insolvenţei s-ar ajunge la majorarea costurilor fără posibilitatea de recuperare a acestora. Constatându-se că debitorul nu mai deţine bunuri care să justifice continuarea procedurii, va fi admisă propunerea lichidatorului judiciar”, potrivit sentinţei.
 
Societatea BD Com SA a fost înfiinţată la Iaşi cu numele Nena SRL în 1992, cinci ani mai târziu şi-a schimbat structura în societate pe acţiuni, iar din 2001 poartă actuala denumire. Firma ieşeană a fost şi acţionar la trei societăţi, respectiv Eurodesign SRL (dizolvată în 2005), Mobimex SA Hârlău (radiată în februarie 2015) şi Trust Construcţii (activă). La momentul intrării în faliment, societatea BD Com SA datora creditorilor circa 24 milioane lei, din care în toată această perioadă s-a recuperat doar suma de 67.000 lei. Cel mai mare prejudiciu a fost adus bugetului de stat, care a rămas în urma acestui faliment cu o „gaură” de 22,4 milioane lei. Fondatorii firmei BD Com SA sunt controversaţii afacerişti Eduard şi Irina Mihăilescu, Petru Vieru şi Răzvan Şindilaru. Aceştia mai deţin şi societatea Nena Grup, aflată în faliment în prezent. În trecut, grupul de firme Nena a susţinut echipa locală de rugby.  
 
 

Comentarii