O ieşeancă a scris versurile unui cântec naţional în Kuweit

Alina Tacu predă engleza la Şcoala de Limbi a Ministerului Apărării din Kuweit

vineri, 24 martie 2017, 12:08
2 MIN
 O ieşeancă a scris versurile unui cântec naţional în Kuweit

Singura româncă care predă la Şcoala de Limbi a Ministerului Apărării Naţionale din Kuweit, Alina Tacu, a scris versurile unui cântec important în ţara adoptivă. Profesoara care predă engleza ofiţerilor de acolo a fost premiată pentru faptul că a reuşit să găsească cuvintele perfecte pentru un cântec naţional. Ieşeanca mai este cunoscută în lumea arabă şi datorită unei cărţi de proză pe care a lansat-o în limba engleză şi care a avut un real succes.

„Săptămâna trecută s-a lansat un cântec naţional în prezenţa emirului, a prinţului moştenitor şi a întregului divan. Versurile în limba engleză sunt scrise de mine, muzica şi vocea aparţin unui celebru tenor din Orient, Rahmani. Am avut şansa să-i cunosc pe emir şi prinţul moştenitor“, a precizat Alina Tacu. Înainte de a fi profesoară la ofiţeri a fost profesoară copiilor de şeici şi a avut în clasă şi elevi din familia emirului. Aceasta lucrează la o bază militară a Forţelor Aeriene. „În 2007 am plecat din ţară, a apărut o ofertă prin telefon. Eu eram la Universitatea Cuza, asistent universitar şi eram foarte nemotivată cu banii, mai lucram şi la traduceri legalizate. Am avut un interviu şi de la Universitate am plecat direct la o gradiniţă în Kuweit. Şcoala britanică din Kuewit este printre cele mai bune, m-au angajat deşi nu eram nativ, ei angajează numai britanici“, povesteşte ieşeanca.

Printr-o împrejurare norocoasă a ajuns să dea interviu pentru postul de profesoară de engleză la Compania AlMarefa. După interviu însă au mai chemat-o la încă unul, de această dată spunându-i-se că angajările se fac pentru ministerul Apărării. „Am mers cu maşina în urma maşinii lor şi m-am trezit în deşert, într-o bază restricţionată, la 25 km de oraş. Am aflat că de fapt urma să am interviul la Şcoala de limbi a Institutul Fortelor Aeriene. Am avut 40 de minute să pregăteasc o lecţie. În 15 minute am ţinut lectia cu noţiuni de gramatică şi vocabular, iar când s-au recomandat erau toţi colonei, generali, toţi studenţii mei. Programul este foarte ok, la 6 jumatate trebuie să fiu în bază, însă la ora 13 sunt liberă“, povesteşte Alina o parte din viaţa ei, ce pare parcă ruptă dintr-o poveste. Aceasta este singura femeie dintre cei 15 profesori de la Şcoala de limbi, premiaţi pentru excelenţă în Kuweit.

 

  

Comentarii