De Business

Punem punctul pe știi

O importantă firmă din domeniu auto este pândită de insolvenţă

Fiscul a cerut intrarea în incapacitate de plată a societăţii Romil Group SRL, unde împuternicit figurează Mihai Pascal.

joi, 26 februarie 2015, 02:50
2 MIN
 O importantă firmă din domeniu auto este pândită de insolvenţă

Fiscul cere insolvenţa unei firme administrate de un important om de afaceri, catalogat drept “mecena” de numeroşi artişti din judeţ. Este vorba despre Romil Group SRL, unde împuternicit figurează Mihai Pascal (FOTO). În urmă cu două zile, la Tribunalul Iaşi a fost înregistrată o solicitare de deschidere a procedurii insolvenţei în cazul Romil Group SRL.

 

Creditorul care a iniţiat acest demers este Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice, potrivit informaţiilor publicate pe portalul Ministerului Justiţiei. Societatea debitoare realizează comerţ cu ridicata de piese şi accesorii pentru autovehicule, potrivit codului CAEN principal, activând în comuna Leţcani, pe DN 28, la km 61. Instanţa nu a stabilit încă termenul când va fi analizată cererea Fiscului. Interesant este faptul că la o simplă cautare a firmei pe pagina de internet a Ministerului Finanţelor Publice nu se găseşte respectivul agent economic.
 
În schimb, dacă încercăm să găsim firma după codul unic de indentificare în loc de Romil Group dăm de Somir Parts Group SRL. Jumătate din părţile sociale ale firmei sunt deţinute de firma israeliană Azriel Goshen Investments Ltd, înregistrată în Ierusalim. Cealaltă jumătate o împart Mihai şi Cristian Pascal, primul enunţat, care este şi administrator, având 10% din părţile sociale ale firmei. La un birou distanţă de sediul acestei firme se află o altă unitate administrată de Mihai Pascal, şi aceasta fiind în pericol de insolvenţă. Romil Service SRL, în spatele căreia se află în procent de 50% aceeaşi firmă din Israel. La Tribunalul Sindic este înregistrată o cerere în acest sens, cei care au solicitat iniţierea procedurii fiind reprezentanţii SC Tecnomar SRL. Mihai Pascal, unul dintre cei mai discreţi oameni de afaceri din Iaşi, este recunoscut pentru pasiunea sa pentru artă, îndeosebi pentru pictură, şi activitatea de “mecenat” în rândul artiştilor ieşeni.
 
Una dintre cele mai cunoscute galerii de artă din Iaşi, “Dana”, a fost amenajată prin investiţiile acestuia. De asemenea, omul de afaceri a deţinut până în anul 2013 Auto Padova SRL, unul dintre cei mai importanţi dealeri de maşini din Iaşi. Jurnaliştii de la “Ziarul de Iaşi” au încercat să obţină un punct de vedere din partea conducerii firmei, apelând numărul de mobil care figurează în informaţiile firmei depuse la Registrul Comerţului, doar că destinatarul a respins.
 

 

Comentarii