O importantă şefă din Primărie a fost trimisă în judecată pentru conflict de interese

vineri, 24 ianuarie 2014, 09:36
2 MIN
 O importantă şefă din Primărie a fost trimisă în judecată pentru conflict de interese

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au dispus ieri trimiterea în judecată a unui şef de la Primăria Iaşi. Paula Cristina Nucuţă, şefă a Serviciului de Informatizare, este acuzată de conflict de interese după ce, se arată în rechizitoriu, ar fi angajat-o în cadrul unui proiect al municipalităţii pe Iulia Mirela Aldea, sora sa. Aceasta din urmă a fost şi ea trimisă în judecată, pentru complicitate la aceeaşi infracţiune.

Potrivit actului de acuzare, procurorii ieşeni s-au autosesizat în acest caz pe 15 aprilie 2012. În urma verificărilor, s-a stabilit că, în calitate de proiect manager al proiectului „eGOS, Servicii de Orientare şi Guvernare“, Nucuţă ar „demarat demersuri de angajare a surorii sale, care a obţinut astfel foloase materiale de 10.400 de euro“. Investiţia europeană la care fac referire procurorii viza implementarea unei platforme care să ofere servicii de consiliere vocaţională şi educaţională pentru ieşeni.

Primăria a adus astfel şase infochioşcuri pe care le-a montat la centrele de cartier din Alexandru cel Bun, Tătăraşi, Păcurari, Frumoasa şi Nicolina şi la sediul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă. Sistemul trebuia să le permită tuturor ieşenilor să aibă acces la informaţii publice sau să-şi creeze conturi pentru a putea cere consiliere vocaţională şi educaţională. Utilizatorii softului puteau intra în dialog direct cu psihologii pentru a le cere sfaturi despre locurile de muncă, oporţunităţile de angajare.

Iulia Mirela Aldea a lucrat în baza unei fişe a postului întocmite chiar de sora sa, au spus procurorii, timp de 22 de luni. Muncea 12 ore pe săptămână primind în schimb 550 de euro lunar. În faţa anchetatorilor, Cristina Nucuţă a declarat că acuzaţiile nu sunt fondate întrucât funcţia sa nu ar fi inclusă în categoria funcţionarilor publici. Contactată telefonic ieri de reporterii „Ziarul de Iaşi“, angajata Primăriei a refuzat să comenteze.

Comentarii