De Business

Punem punctul pe știi

O licitaţie ApaVital de 82 milioane lei, în chinurile facerii

miercuri, 13 mai 2015, 01:50
2 MIN
 O licitaţie ApaVital de 82 milioane lei, în chinurile facerii
Procedura de achiziţii privind asistenţa tehnică la un program cu fonduri europene a fost lansată în urmă cu zece luni.

O licitaţie organizată de ApaVital trece prin chinurile facerii de aproape un an. Lansată în urmă cu 10 luni, licitaţia privind asistenţa tehnică pentru pregătirea aplicaţiei de finanţare din cadrul Programului Operaţional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, abia a ajuns în stadiul analizei ofertelor. “Pe 27 aprilie, ca urmare a transmiterii comunicării privind rezultatul selecţiei candidaturilor în vederea participării la cea de-a doua etapă a licitaţiei restrânse, firma Louis Berger a depus o contestaţie. Pe 28 aprilie, ApaVital a suspendat procedura de atribuire până la pronunţarea deciziei de către Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Acum se aşteaptă decizia CNSC pentru a se putea continua procedura”, a declarat purtătorul de cuvânt al ApaVital, Răzvan Manolache. CNSC a anunţat ieri respingerea contestaţiei Louis Berger, procedura de achiziţie putând astfel continua.

Miza licitaţiei organizate de ApaVital reprezintă un contract în valoare de 82,13 milioane lei, pe o durată de 7 ani. La procedură şi-au anunţat participarea şase asocieri de firme din România, Franţa, Spania, Germania şi Portugalia. Câştigătorul licitaţiei urmează să realizeze proiectele tehnice din cadrul POIM, să asigure asistenţa tehnică pentru managementul proiectului şi supervizarea lucrărilor de reabilitare şi extindere a reţelei de alimentare cu apă şi canalizare, ca şi a celor de construcţie a staţiilor de epurare sau tratare a apei potabile.

În cadrul POIM urmează să fie alocate pentru judeţul Iaşi aproximativ 200 milioane de euro, din care costurile investiţiilor urmează să se ridice la 175 milioane de euro. În cadrul programului sunt preconizate lucrări în în municipiul Iaşi, Zona Metropolitană, Hârlău, Podu Iloaiei, Târgu Frumos, A.I. Cuza, Comarna, Ciorteşti, Costeşti, Costuleni, Cozmeşti, Cristeşti, Dobrovăţ, Ţibana, Lespezi, Heleşteni, Mogoşeşti, Oţeleni, Popeşti, Popricani, Ruginoasa, Scânteia, Sineşti, Tătăruşi, Valea Seacă şi Voineşti. În total, se vor realiza 279,3 km de aducţiuni de apă, 800 km de conducte de alimentare cu apă, 880 km de canalizare, 23 de staţii de clorinare, 18 staţii de pompare apă, 29 rezervoare de apă, 127 staţii de pompare a apelor uzate şi 17 staţii de epurare.

 

 

Comentarii