De Business

Punem punctul pe știi

O mare firmă din Iaşi scapă provizoriu de faliment

Judecătorii au admis cererea administratorilor Fortus SA de suspendare a falimentului.

miercuri, 06 mai 2015, 01:50
2 MIN
 O mare firmă din Iaşi scapă provizoriu de faliment

Magistraţii Tribunalului Specializat Târgu Mureş au decis să accepte solicitarea consorţiului de administratori judiciari de la Fortus de a suspenda provizoriu sentinţa de intrare în faliment pronunţată săptămâna trecută.

Cererea de intrare în faliment a fost înaintată de o fostă firmă de pază a combinatului, SC Security Force SRL, şi o altă firmă creditoare, SC MMS Minerals & Metals Solutions SRL. Security Force este la a doua reuşită în ceea ce priveşte obţinerea unei sentinţe favorabile de intrare în faliment, precedenta sentinţă fiind casată la Curtea de Apel Târgu Mureş. În acest moment, se aşteaptă publicarea în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă a motivării sentinţei, pentru a putea fi depus şi recursul la Curtea de Apel de către consorţiul de administratori judiciar de la Fortus, Eurobusiness LRJ SPRL şi ISD Insolvency.

Totuşi, având în vedere că publicarea poate dura şi câteva luni, s-a solicitat suspendarea provizorie a efectelor sentinţei pentru a putea fi pus în aplicare în continuare planul de reorganizare şi planul de acţiune stabilti de creditori şi administratori judiciari. Totodată, pe 14 mai, tot la Tribunalul Târgu Mureş, se va judeca suspendarea definitivă a efectelor sentinţei de intrare în faliment până la motivarea acestei, declararea recursului şi judecarea de către instanţa superioară. Security Force este o firmă de pază insolventă din Iaşi, deţinută de Puiu Constantinescu, ce are ca administrator judiciar pe Omega SPRL, prin Adrian Ababei, primul administrator judiciar al Fortus. Pentru că nu şi-a primit banii pe serviciile de pază prestate la Fortus, Security Force a renunţat la contract şi a fost înscrisă în tabelul creditorilor cu o creanţă de 610.000 lei, deşi pretenţiile erau de circa 750.000 lei.

 

 

Comentarii