O nouă gornetă TV la orizont, pentru premarele Mihăiţă

vineri, 03 noiembrie 2017, 02:50
3 MIN
 O nouă gornetă TV la orizont, pentru premarele Mihăiţă

Ne informează telespectatorii ieşeni pensionari că premarele Mihăiţă şi-ar fi schimbat, de ceva vreme, tribuna televizată la care îşi face publice mesajele importantă sau neimportante către ţară şi popor, stimaţi telespectatori.

Dacă până mai ieri-alaltăieri Mihăiţă era nelipsit de la televiziunea locală a unui mare sforar imobiliar pe care l-a ajutat cât şi cum a putut de-a lungul timpului, şi deci omul îi era dator, de ceva vreme cică premarele şi-a schimbat locaţia, fiind observat în mod vădit mai răruţ (că-i mai drăguţ) pe la sforar teve, în schimb de dimineaţă până seara la cealaltă tribună. Este vorba de un post nou în peisaj Finit TV Iaşi, care a obţinut licenta în urmă cu câteva luni, şi care încă nu a răzbătut pe grila tuturor operatorilor locali de cablu. Cum sunt la început de drum, le urăm fătucilor simpatice de acolo, inclusiv junei patroane, multă baftă pe drumul alunecos apucat!

Dar nu asta voiam noi să întrebăm aicea, ci cu totul altceva: pe fătucile cu pricina, or fi ele tinerele, sprinteioare şi simpatice, dar tătă lumea le ştia fără un ban pus deoparte. Şi ca urmare, se naşte întrebarea: cine a fost primul, oul ori găina? Iar dacă domn Mihăiţă e zi lumină acolo, fie în direct fie filmat la slujbă, putem oare ridica şi problema puiului de găină născut viu?

Cine te-a făcut pe tine / Tudorele, neneee…

Apropo de pachetul de legi ale Justiţiei şi de misiunea ministrului ieşean Tudorel, haideţi să vă spunem ultimul zvonicel care circulă pe la Bucureşti în legătură cu această spinoasă chestiune. Ne-a şoptit aşadar zilele astea o păsărea aciuată pe la streaşina Guvernului că negocierea prin intermediari dintre Dragnea&Tăriceanu şi Tudorel, la numirea rectorului ieşean în funcţia de ministru, ar fi fost în termeni generali cam în felul următor: nu tu îţi vei asuma, prin ordonanţă dată de Guvern, modificările ce urmează a fi aduse legislaţiei penale, ci tu vei face un proiect pe placul penalilor, ni-l dai nouă la Cameră (Dragnea) şi Senat (Tăriceanu), unde noi îl vom adopta prin votul reprezentanţilor poporului, cum scrie la carte, ca să nu mai poată spune nimeni nimica.

Ca urmare, din ce înţelegem noi aicea, misiunea ministrului ieşean ar fi fost doar aceea de a face un proiect, deşi cu intenţii din cele mai rele, dar unul profesionist, şi mai ales neatacabil la Curte (ieşeanul a fost pe acolo câţiva ani, şi ştie mersul). Aşa deci şi prin urmare, cine credea că Tudorel va rupe tradiţia lungă, dijn ‘90 încoace, de ieşeni avansaţi în guvern care până la urmă se fac de baftă acolo, iaca, pare a se înşela. Nu a venit încă vremea excepţiei care să confirme regula. Vorba cântecului Ioanei Radu: Cine te-a făcut pe tine / Tudoriţooo, neneee…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii