O tânără beată şi-a înjunghiat un coleg într-un centru pentru persoane cu handicap

marți, 15 octombrie 2013, 01:50
3 MIN
 O tânără beată şi-a înjunghiat un coleg într-un centru pentru persoane cu handicap

O pacientă de la centrul pentru persoane cu handicap din Cozmeşti a băgat un coleg în spital după ce l-a înjughiat cu o armă albă. Femeia a fost lăsată duminică să plece din centru şi a băut vin la un sătean. Când s-a întos în centru, lăsată fără supraveghere, a lovit un alt tânăr cu o unghieră. Acesta a fost dus la spital, iar în prezent e în afara oricărui pericol.

Scene violente petrecute într-un centru pentru persoane cu handicap aparţinând Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Iaşi. Un tânăr de aproximativ 30 de ani a ajuns duminică seara la spital după ce a fost înjunghiat cu o unghieră de o altă pacientă scăpată de sub supraveghere. Evenimentul s-a petrecut la Centrul de Recuperare şi Reabilitare pentru Persoane cu Handicap Cozmeşti şi, potrivit unor informaţii, agresoarea, Nuţa A., de 29 de ani, s-ar fi aflat în stare de ebrietate.

Bolnava a băut în sat

Potrivit reprezentanţilor DGASPC, Nuţa A. a primit duminică învoire şi ar fi mers la un sătean din Cozmeşti pentru a munci. În loc să fie plătită pentru serviciile prestate, pacienta ar fi primit din partea ieşeanului mai multe pahare cu vin ajungând, susţin surse din sistem, în stare de ebrietate la centrul din Cozmeşti. În jurul orei 19.00, între ea şi un alt tânăr internat în instituţie a izbucnit un scandal, iar Nuţa A. a luat o armă albă, se pare că o unghieră, cu care l-a înjunghiat pe colegul său. Acesta, de frică, a fugit din centru. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi, care s-au deplasat la faţa locului, spun că tânărul a fost identificat în scurt timp şi transportat la spital unde a primit îngrijiri medicale. În prezent se află în afara oricărui pericol. Reprezentanţii DGASPC spun că învoirea agresoarei s-ar fi făcut conform normelor interne ale centrului din Cozmeşti, acest lucru fiind permis conducerii acelei unităţi. Asta pentru că, precizează Tiberiu Bantaş, purtător de cuvânt al DGASPC, pacienţii internaţi acolo au deficienţă neuropsihică de gradul III, afecţiune mai uşoară decât a altor beneficiari din centre similare din judeţ. „Vom merge la faţa locului pentru a efectua verficări şi dacă se va constata că nu au fost respectate normele vor lua măsurile disciplinare care se impun“, a spus Bantaş.

Poliştii au demarat şi ei o investigaţie, în cursul zilei de ieri Nuţa A. fiind audiată cu privire la evenimentul de duminică seară. „În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru lovire şi alte violenţe, precum şi pentru infracţiunea de port ilegal de armă“, ne-a spus Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al IPJ.

Surse din DGASPC au precizat pentru „Ziarul de Iaşi“ că Nuţa A. a fost transferată în urmă cu câţiva ani de la centrul din Hârlău, acolo unde ar fi fost implicată în alte conflicte similare. Din cauza comportamentului agresiv, ea ar fi fost internată de mai multe ori şi la Spitalul de Psihiatrie „Socola“, de unde ar fi fost externată de fiecare dată după scurt timp.

Comentarii