O zi până la derby

marți, 22 octombrie 2013, 01:50
2 MIN
 O zi până la derby

Antrenorul CSMS Iaşi, Marius Lăcătuş, a etalat un optimism ponderat înaintea partidei cu Rapid Bucureşti, care se va disputa mâine, de la ora 15:00, în Copou

 
CSMS Iaşi a intrat luni în cantonamentul în care va pregăti partida cu Rapid Bucureşti, restanţă din etapa a VII-a a Ligii a II-a de fotbal. Înaintea antrenamentului de ieri, care a început exact cu 48 de ore mai devreme faţă de ora de start a derbiului cu giuleştenii, clubul ieşean a organizat o conferinţă de presă la care a participat doar antrenorul principal, Marius Lăcătuş. Acesta a etalat un optimism ponderat. “Va fi un joc foarte greu, foarte important în ceea ce priveşte clasamentul, acolo unde situaţia noastră nu este una din cele mai fericite. Deşi nu va fi simplu, sper să obţinem victoria, iar dacă acest lucru va apărea în urma unui joc de calitate va fi şi mai bine. Mă bazez pe lotul nostru, în care avem jucători cu experienţă bogată, mulţi la nivelul Ligii I, care se pot concentra la meciurile cu miză, în care să-şi demonstreze calităţile” a spus tehnicianul, care a spus că nu va lua măsuri tactice deosebite: “Nu cred că va fi o anumită cheie a jocului. Trebuie să facem un joc alert, agresiv, care să nu dea posibilitatea jucătorilor de la Rapid, care au calităţi tehnice foarte bune, să-şi creeze situaţii favorabile. Nu-s adeptul măsurilor stricte împotriva vreunui jucător, aşa că nu voi lua măsuri speciale împotriva lui Pancu ori a altor jucători de la Rapid. Marcajul bun în zonă poate să anihileze orice adversar”.
Lăcătuş a mai spus că a simţit o schimbare a stării de spirit existentă la nivelul vestiarului: “Jucătorii s-au antrenat foarte bine de când am preluat echipa. Simt o mai mare linişte, o mai mare încredere, care au nevoie de rezultate pentru a se consolida. Au reacţionat bine şi în privinţa mea. Cine ştie ce gândeau în ceea ce mă priveşte înainte de a veni la echipă? Şi-au dat seama că sunt un om dispus la dialog, care face totul pentru binele echipei”.
Şeful băncii tehnice ieşene a încheiat precizând că “programul de pregătire pentru următoarele zile îl face echipa!  În funcţie de cum se vor prezenta la jocul cu Rapidul, vom stabili cum vom pregăti partida cu Suceava, de sâmbătă”.

Partida dintre CSMS şi Rapid se va disputa mâine, pe stadionul “Emil Alexandrescu”, cu începere de la ora 15:00.

Comentarii