Pacientul a murit. Ce s-a ales de şpaga dată medicului ieşean?

vineri, 15 martie 2013, 02:50
2 MIN
 Pacientul a murit. Ce s-a ales de şpaga dată medicului ieşean?

După ce în primă instanţă medicul Corneliu Mihăilescu de la Spitalul Municipal din Paşcani a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, în urma judecării apelului, medicul a beneficiat de mai multă clemenţă.

Curtea de Apel Iaşi a decis să reducă la doi ani cu suspendare pedeapsa doctorului acuzat de luare de mită după ce a cerut o mită de 300 de lei de la familia unui pacient. Mihăilescu mai are o singură cale de atac.
Potrivit procurorilor, în urmă cu aproximativ doi ani, Vasile A., de 36 de ani, a ajuns la Spi­talul din Paşcani după ce a căzut din podul grajdului şi şi-a rupt piciorul drept. El a ajuns la spital cu o fractură deschisă de gambă. Medicul de gardă a anunţat rudele că, în urma unei evaluări, urmează să stabilească dacă pacientul va fi sau nu transferat la un spital din Iaşi. În acel moment şeful Secţiei de Chirurgie, Cor­neliu Mihăilescu, a dat asigurări familiei că totul va fi bine.

Pentru mai multă siguranţă, tatăl victimei i-a oferit atunci doctorului suma de 100 de lei. A doua zi, rudele pacientului au mers din nou la spital şi au mers la medicul Mihăilescu. Pro­curorii au spus că doctorul de la Paşcani a întrebat rudele dacă vor ca pacientul că acesta să fie transferat la Iaşi, după care a spus că pentru asta „trebuie să-i facă o cinste.“ În acel moment, un cumnat de-al pacientului i-a întins cadrului medical suma de 300 de lei. Starea de sănătate a lui Vasile A. s-a înrăutăţit, fapt ce a determinat reprezentanţii spitalului să transporte victima în sala de operaţii. Bărbatul a intrat în comă şi a decedat. Rudele victimei au anunţat, ulterior, autorităţile.
 

Comentarii