Partizan, pe scena din Underground Pub într-o nouă formulă şi cu un nou single

joi, 31 octombrie 2013, 20:55
2 MIN
 Partizan, pe scena din Underground Pub într-o nouă formulă şi cu un nou single

Fanii trupei Partizan au ocazia să îi vadă la Iaşi pe artiştii preferaţi în cadrul unui turneu de promovare. Sâmbătă seară, pe 9 noiembrie, după ora 20.30, Partizan urcă pe scena din Underground Pub (Galeriile „Ştefan cel Mare”) într-o nouă formulă şi cu un nou single, „Manualul e manual”, primul extras de pe albumul ce va fi lansat anul viitor.

Partizan s-a născut în 2002, ca o altă faţă a îndrăgitei trupe „Timpuri Noi”. Adrian Pleşca şi Răzvan Moldovan au decis să revigoreze acel proiect printr-un nume nou, după plecarea chitaristului Dan Iliescu. „Muzica românească era în plin proces de manelizare, iar Răzvan, fiind plecat de 20 de ani în Suedia, a remarcat aerul exotic şi amuzant al fenomenului. Şi aşa, foarte repede, s-a născut albumul ’Am cu ce’”, îşi amintesc membrii trupei. În 2003 urmează discul „Bucureşti”, iar în 2005, artiştii iau o pauză. După alţi cinci ani, fondatorii au pus din nou proiectul pe picioare, marcându-şi revenirea la Festivalul Peninsula. Din luna ianuarie 2011, Partizan a început lucrul la piese noi, readucând în memoria fanilor piesele anilor ’80 – „Albele furtuni”, „Becule”, „La radio”.

Momentan, trupa este formată din ARTAN – Adrian Pleşca la voce, SUEDEZU’ – Răzvan Moldovan la chitară, Andrei Bărbulescu la tobe şi Adrian Borţun la bass. „Partizanii se feresc de tot ce înseamnă satiră sau critică la adresa oamenilor obişnuiţi. Aduc situaţii din dimensiunea reală şi le transpun în una ştiinţifico-fantastică. Partizan creează un univers paralel în care ne regăsim cu toţii”, spun reprezentanţii grupului.

Noul single, „Manualul e manual”, a fost extrem de bine primit de public şi de critica avizată din industria muzicală autohtonă, fiind catalogat ca o piesă muzicală de excepţie, ce impresionează prin orchestraţii, creativitate a sound-ului, tonuri şi interpretare artistică. Pe lângă acest single, trupa a pregătit un întreg set de piese reinterpretate şi reorchestrate într-o manieră actuală, cu scopul de a se reinventa şi de a trage tot mai mulţi fani.

Biletele la concertul de la Iaşi costă 15 lei şi pot fi achiziţionate din Underground Pub.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii