Pas cu dreptul în noul sezon

vineri, 29 iulie 2016, 19:35
4 MIN

 

CSM Politehnica Iaşi – Gaz Metan Mediaş 3-1 (1-1), în etapa a II-a a Ligii I de fotbal
 
 
CSM: Grahovac – Voicu, Mihalache, Frăsinescu, Ţigănaşu – Ciucur (’46 – V. Gheorghe), Mitic, Târşa (’58 – Chelaru), Böle – A. Cristea, Piccioni (’74 – Roman). Antrenor: Nicolo Napoli.
Gaz Metan: Pleşca – Val. Creţu (’87 – Trtovac), I.Cristea, Zaharia, Susnjar, C. Petre – Al. Munteanu (’46 – Eric), Danci, Llullaku – Axente, Gavra (’69 – Buzean). Antrenor: Cristian Pustai.
Cartonaşe galbene: Târşa (’12), Mihalache (’57), Chelaru (’77) – Llullaku (’56), I. Cristea (’89).
Arbitri: G. Rădulescu; B. Gheorghe, A. Constantinescu (toţi din Bucureşti).
 
1-0, min. 5: Ţigănaşu, din careu, după un corner executat de pe dreapta de Ciucur;
1-1, min. 33: Axente, de la 8 metri, după un corner de pe dreapta;
2-1, min. 81: Böle, cu un şut de la 20 de metri sub bară;
3-1, min. 90: Cristea, dintr-o lovitură de la 20 de metri.
 
CSM Politehnica Iaşi a pornit cu dreptul în primul sezon în care are ca obiectiv atacarea locurilor fruntaşe ale clasamentului. Ieşenii au trecut de Gaz Metan Mediaş, după un meci în care nou-promovata a reuşit să joace de la egal la egal doar prima oră, în care CSM a avut destule sincope.
Chiar dacă gazdele au deschis scorul repede, prin Ţigănaşu, balanţa a stat mult timp în echilibru după ce preluarea iniţiativei de către oaspeţi a generat egalarea, semnată de Axente. Schimbarea neinspirată făcută la pauză de Pustai, înlocuirea rapidului Munteanu, care, alături de cealaltă aripă, ex-ieşeanul Llullaku, a pus probleme serioase ieşenilor şi introducerea supraponderalului Eric, precum şi căderea fizică a oaspeţilor după minutul 60 a făcut ca finalul să fie dominat cu autoritate de gazde. Vasile Gheorghe a trimis în bară în minutul 65, Pleşca a parat peste opt minute şutul ieşeanului, astfel că reuşitele decisive au apărut în ultimele zece minute. Semnalul descătuşării a fost dat de Böle, iar Cristea a închis tabela, execuţiile superbe ale celor doi făcând uitate lufturile penibile ale lui Piccioni din actul secund. Una peste alta succes aşteptat, meritat şi logic al trupei mai solide, mai experimentate şi mai valoroase.
 
Debut frumos pentru mânjii Iaşului
 
^ Regula “Under 21” l-a forţat pe Napoli să mizeze pe Marian Târşa şi Marius Chelaru, doi dintre copiii aflaţi în lot. Cei doi nu s-au făcut deloc de râs la debutul în Liga I. ^ Pe echipamentul gazdelor scria tot CSMS Iaşi, denumirea din sezonul trecut. Preşedintele Florin Prunea a spus că denumirea nouă, CSM Politehnica, va fi oficializată dacă nu vor apărea contestaţii. Unele surse din cadrul clubului susţin că încă nu a sosit echipamentul nou, care va fi purtat în acest sezon. ^ Montarea scaunelor noi pe stadionul Emil Alexandrescu a fost finalizată până la ora duelului cu Gaz Metan, circa 3 000 de scaune fiind fixate pe arena din Copou după meciul cu Hajduk, din Europa League. ^ Frăsinescu şi Ciucă, rezervă ieri, au jucat în trecut la Mediaş, Pleşca şi Llullaku – la Iaşi, ultimii fiind primiţi cu simpatie în Copou. ^ Voicu a spus după meci că încă nu s-a ajuns la un acord cu şefii clubului în privinţa obiectivului oficial al echipei.
 
Declaraţiile tehnicienilor
Nicolo Napoli: “Am început bine, dar nu au am făcut o primă repriză foarte bună, deşi am încercat să înscriem, am centrat din benzi. Am intrat cu alt spirit în repriza a doua, după ce, la pauză, le-am spus să meargă cu capul sus, pentru că avem timp suficient să câştigăm meciul. Important este că rezultatul a fost de partea noastră, meciurile din campionat vor fi foarte dificile. Târşa şi Chelaru sunt doi copii fără experienţă, dar avem nevoie de ei. “
Cristian Pustai: “Am avut o atitudine bună, suntem pe un drum bun, dar mai avem mult de lucru. Nu ne-am mulţumit cu 1-1, am încercat să câştigăm. Ţinând însă cont de faptul că am fost dominaţi pe final, era bun şi un punct. Eric trebuie să slăbească pentru a ajuta echipa. Dacă îşi doreşte şi el, poate reveni la forma lui. Iaşul e o echipă schimbată în bine, au un stil mai frumos după ce a plecat Golubovic”.
 
 

Comentarii