Patricia Ţig s-a obrăznicit

luni, 27 martie 2017, 01:43
5 MIN
 Patricia Ţig s-a obrăznicit

 

Ceea ce n-a reuşit Simona Halep la Indian Wells, a făcut gălăţeanca la Miami: a învins-o pe Kiki Mladenovic. România a calificat trei jucătoare în turul III al turneului de categorie Premier Mandatory: Sorana Cîrstea a fost eliminată, iar Ţig şi Halep au jucat în cursul nopţii
 
Sorana Cîrstea (65 WTA) a fost eliminată în turul III al turneului de tenis de la Miami, de categorie Premier Mandatory. Pentru a ajunge acolo, ea a reuşit o victorie frumoasă în două ore şi 12 minute (7-6, 3-6, 6-3), în faţa jucătoarei letone Anastasija Sevastova (25 WTA). Meciul a început încă de joi, dar s-a întrerupt în tie-break-ul primului set, când Sorana conducea cu 6-4, iar Sevastova mai avea un serviciu. Setul a avut o desfăşurare dramatică, Sorana a realizat primul break, a condus cu 3-1, dar şi-a pierdut de două ori serviciul. La 4-3 pentru letonă, pe serviciul acesteia, Sorana a reuşit patru mingi consecutive de la 0-30 şi a echilibrat situaţia în set. Românca a început foarte bine şi tie-break-ul, a condus cu 5-1 şi 6-2, înainte ca Sevastova să reuşească două puncte consecutive. După reluare, Sorana a câştigat prima minge pe serviciul adversarei, închizând setul. Jucătoarea din Târgovişte a avut ocazia să închidă şi meciul în două seturi, dar după ce a condus cu 3-1 în setul secund, a pierdut cinci game-uri consecutive. Setul decisiv a fost la discreţia Soranei, care chiar dacă şi-a pierdut break-ul de start la 4-3, a reacţionat imediat şi Sevastova n-a mai avut replică.  Sorana a ajuns pentru a doua oară în carieră în turul trei la Miami Open, unde cel mai bun rezultat a fost accederea în optimi, în 2013.
În turul III, Sorana Cîrstea şi-a reîntîlnit o bună prietenă din perioada junioratului, daneza Caroline Wozniacki, fost lider mondial, în prezent pe locul 14 WTA. Înaintea confruntării, în întâlnirile directe, Wozniacki conducea cu 4-3, ultima oară cele două întâlnindu-se la Dubai, în 2014, când s-a impus daneza. Ceea ce s-a întâmplat şi la Miami. Caroline a câştigat cu 6-4, 6-2, în 81 de minute.
O surpriză extrem de plăcută a venit din partea Patriciei Ţig (95 WTA), care a obţinut prima sa victorie împotriva unei jucătoare de Top 20, Kristina Mladenovic (18 WTA), cea care a eliminat-o recent pe Simona Halep în turul III la Indian Wells. Aflată la prima participare pe tabloul principal pe terenurile de la Key Biscayne, Patricia s-a impus după un meci de două ore, scor 7-6, 6-2. În acest an, Mladenovic a câştigat turneul de la Sankt Petersburg, a jucat finala la Acapulco şi în semifinale la Indian Wells. în California. Condusă cu 2-4 şi 3-5 în primul set, Patricia a remontat ambele break-uri obţinute de jucătoarea franceză, iar în tie-break a jucat impecabil, câştigând cu 7-4. Neaşteptat de uşor a fost pentru gălăţeancă setul al doilea, în care a ţinut cu dinţii de break-ul realizat la 2-1 şi l-a reuşit pe al doilea într-un game lung pe serviciul lui “Kiki”, joc adjudecat la a doua minge de meci. Patricia s-a alăturat Simonei şi Soranei în turul III la Miami, fază în care a întâlnit-o, în cursul nopţii, pe renumita Venus Williams (12 WTA), care a trecut cu 6-4, 6-3 de jucătoarea braziliană Beatriz Haddad (166). Nu acelaşi lucru l-a reuşit şi Irina Begu (28 WTA) , care a pierdut în faţa spaniolei Lara Arruabarrena, o fostă parteneră de dublu, dar mult mai slab clasată (72 WTA). Irina a câştigat primul set cu 6-3, a condus cu 2-0 în cel de-al doilea, părând a avea avantaj psihologic, dar de atunci nimic nu i-a mers. Scor: 3-6, 6-4, 6-3 pentru Lara Arruabarrena.
În turneul feminin s-au înregistrat câteva surprize, una dintre acestea privind-o direct pe Simona Halep. Jucătoarea rusă Ekaterina Makarova (35 WTA) a fost învinsă de către estona de 21 de ani, Anett Kontaveit (112 WTA, venită din calificări), scor 6-7, 6-2, 6-2. Kontaveit a fost anul trecut pe locul 73 WTA, aceasta fiind cea mai bună clasare a ei. Meciul din turul III s-a disputat în cursul nopţii trecute, ca şi partida Ţig – Williams.Halep şi Kontaveit se vor întâlni în premieră. O altă surpriză a fost eliminarea jucătoarei nr. 8 în lume, poloneza Agnieszka Radwanska. “Agăi” parcă nimic nu-i mai iese anul acesta, iar la Key Biscayne a fost învinsă de croata Mirjana Baroni (29 de ani), în vârstă de 35 de ani şi nu oricum, ci cu un 0-6, 3-6 în 64 de minute!
 
Alte rezultate: Bethanie Sands (SUA) – Anastasia Pavliucenkova (Rusia) 4-6, 6-0, 6-3; Lucie Safarova (Cehia) – Ajla Tomljanovic (Croaţia) 6-1, 6-3; Garbiñe Muguruza (Spania) – Zhang Shuai (China) 4-6, 6-2, 6-2; Barbora Strycova (Cehia) – Jana Cepelova (Slovacia) 6-2, 6-4; Karolina Pliskova (Cehia) – Iulia Putinţeva (Kazahstan) 7-5, 6-3; Dominika Cibulkova (Slovacia) – Kirsten Flipkens (Belgia) 6-2, 6-3.
Dintre cei doi jucători români de dublu prezenţi pe tabloul, s-a calificat în turul II doar Horia Tecău, împreună cu partenerul său stabil, olandezul Jean-Julien Rojer. Ei au învins perechea Viktor Toicki/Michael Venus (Serbia/Noua Zeelandă), după 67 de minute, cu 6-4, 7-5. Horia şi Juuls şi-au făcut singuri probleme în setul doi, când au fost conduşi cu 2-5, dar au revenit şi au câştigat cinci game-uri consecutive. Ei vor juca în turul II cu redutabilul cuplu Lukasz Kubot / Marcelo Melo (Polonia / Brazilia, nr. 6), care a dispus cu 2-6, 7-6, 10-7 de Marcus Daniell / Marcelo Demoliner (Noua Zeelandă / Brazilia), meciul urmând a avea loc în gala din această seară. Pentru Florin Mergea, revenit în echipă cu britanicul Dominic Inglot, partida cu favoriţii nr. 2, francezii Pierre-Hugues Herbert şi Nicolas Mahut se anunţa foarte grea şi după primul set pierdut cu 1-6, părea o misiune imposibilă. Însă “Dodo” şi “Dom” au câştigat al doilea act şi au pierdut un supertie-break lung cu 14-16.
 
 

Comentarii