De Business

Punem punctul pe știi

Patronul de la Siraj face ultimele încercări să-şi salveze firma

joi, 28 ianuarie 2016, 02:50
2 MIN
 Patronul de la Siraj face ultimele încercări să-şi salveze firma

Omul de afaceri sirian Ahmed al Deiri (FOTO) urmează să depună un plan de reorganizare pentru societatea aflată în insolvenţă prin care vrea să demonstreze cum îşi achită datoriile.

 
Omul de afaceri sirian Ahmed al Deiri, patron al cunoscutei companii Siraj AD Impex, vrea să implementeze un plan de reorganizare prin care să îşi salveze firma de la insolvenţă. În prezent, societatea lui al Deiri obţine venituri din închirierea unor spaţii cu destinaţie comercială, la sfârşitul anului 2015 având încasări de 200.000 lei de la Siraj Prod. Această societate a fost înfiinţată tot în 2013, anul intrării Siraj AD Impex în insolvenţă, şi este deţinută de Ali Aldiri (99%) şi Petru Achiţei (1%).
 
În perioada de observaţie, societatea debitoare şi-a desfăşurat activitatea curentă sub conducerea administratorului special şi supravegherea administratorului judiciar, desfăşurând activităţi conform obiectului de activitate şi contractelor aflate în derulare şi efectuând plăţi care se încadrează în condiţiile obişnuite de exercitare a activităţii curente, în conformitate cu prevederile art. 49 din Legea nr.85/2006, existând premise reale pentru implementarea unui plan de reorganizare care să conducă la achitarea obligaţiilor debitoarei”, potrivit raportului administratorului judiciar.
 
Astfel, în perioada următoare, Ahmed al Deiri va prezenta creditorilor societăţii planul prin care doreşte să achite sumele înscrise la masa credală, unul din impedimentele de până acum fiind evaluarea bunurilor din patrimoniu. Rapoartele au fost finalizate, iar administratorul judiciar a anunţat că în câteva zile va prezenta datele referitoare la valoarea patrimoniului. Activele vizate de evaluare sunt proprietatea imobiliară de pe bulevardul Poitiers, nr 14, unde a funcţionat complexul Siraj, şi o proprietate comercială din comuna Muntenii de Jos, judeţul Vaslui. Creditorii firmei lui Al Deiri au de recuperat peste 30 de milioane lei.  

Comentarii