Patru morţi în urma surpării unei mine în nord-estul Bosniei

luni, 23 februarie 2015, 11:59
1 MIN
 Patru morţi în urma surpării unei mine în nord-estul Bosniei

Patru persoane au murit după ce o mină de cărbune s-a surpat duminică în regiunea Tuzla, în nord-estul Bosniei Herţegovina.

Incidentul a avut loc în timpul unei exploatări ilegale a minei, în cursul nopţii, potrivit televiziunii naţionale bulgare.

Un cutremur cu magnitudinea de 3,6 pe scara Richter a fost înregistrat în vecinătatea minei aproximativ în acelaşi interval de timp, însă nu este clar dacă acesta a provocat surparea minei.

Echipele de salvare au recuperat cadavrele a patru bărbaţi duminică, au afirmat poliţia şi oficialii, citaţi de Reuters. "Toate cele patru cadavre au fost recuperate şi duse la spitalul din Tuzla pentru autopsie", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei locale, Izudin Sarici. El a adăugat că poliţia şi specialiştii minieri vor continua luni investigaţia pentru a stabili cauzele accidentului.

Accidentele sunt frecvente în minele de cărbune învechite din Bosnia. În septembrie, cinci mineri au murit în urma unui cutremur care a dus la surparea minei Raspotocje din centrul Bosniei. Cel mai grav accident minier produs în Bosnia datează din 1982, când 39 de mineri au murit în aceeaşi regiune.

Mediafax

 

Comentarii