Pe lângă lapte şi corn, elevii din Dagâţa vor primi şi sandvişuri ca să nu lipsească de la şcoală

sâmbătă, 11 februarie 2017, 02:50
2 MIN
 Pe lângă lapte şi corn, elevii din Dagâţa vor primi şi sandvişuri ca să nu lipsească de la şcoală

Elevii din Dagâţa vor primi sandvişuri din partea şcolii, ca masă de prânz. Măsura este menită să ducă la reducerea absenteismului şcolar, Dagâţa fiind una din cele mai sărace comune din judeţ. 

Dagâţa participă la programul-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolari şi elevi, derulat în paralel cu programul guvernamental „laptele şi cornul“. Elevilor li se vor distribui sandvişuri cu unt, şuncă, caşcaval şi legume, cu piept de pui la grătar şi legume crude sau cu pulpă de pui dezosată la grătar cu legume crude. În fiecare zi a săptămânii, elevii ar urma să primească un alt tip de sandviş. „Prin program se acordă un supliment sub forma unei mese calde sau a unui sandviş, în funcţie de posibilităţile locale. Din Iaşi participă Dagâţa şi Colegiul Pedagogic. Este însă un program derulat direct cu Bucureştiul, nu prin Inspectoratul Şcolar Ju­deţean“, a precizat Sabina Manea, purtătoarea de cuvânt a IŞJ.

Distribuţia sandivşurilor în Dagâţa ar urma să fie făcută în perioada 1 martie – 16 iunie. Pentru achiziţionarea şi distribuirea celor 48.000 de porţii necesare va fi organizată o selecţie de oferte pe 24 februarie. Valoarea contractului a fost estimată la 282.000 de lei, respectiv 7 lei pe porţie zilnică. De suplimentul alimentar vor benefficia 726 de elevi şi preşcolari din satele Băluşeşti, Boatca, Buzdug, Dagâţa, Piscu Rusului, Poienile, Mănăstirea, Tarniţa şi Zece Prăjini. În cadrul programului-pilot, finanţarea acordată Iaşului se ridică la 1,8 milioane de lei. Programul a fost demarat în urma adoptării unei ordonanţe de urgenţă adoptate de Guvernul Cioloş, în octombrie 2016.

Comentarii