Pensionar drogat cu etnobotanice de partenerul de table

vineri, 28 august 2015, 01:55
1 MIN
 Pensionar drogat cu etnobotanice de partenerul de table

Nici vârstnicii nu sunt scutiţi de riscul de a cădea victimă drogurilor. Problemele ridicate de consumul de droguri au fost discutate în cadrul şedinţei de ieri a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice.

 

“Noi privim persoanele în vârstă mai ales ca vectori de informare, pentru că pot transmite mai departe informaţiile. În 2010, mergeam în şcoli să vorbim despre droguri şi ni se spunea că ei n-au probleme, că sunt liceu serios. Acum, ne cheamă să facem informări. Culmea, am avut şi cazuri ale unor persoane ieşite la pensie urmărite de persoane care se ocupă cu traficul de substanţe etnobotanice”, a spus comisarul-şef Romică Ichim, şeful Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog.
 
Un astfel de caz ar fi fost înregistrat în această vară, în Alexandru cel Bun, unde un ieşean a fost abordat de un tânăr pentru a juca table. Tânărul i-a oferit şi o bere, în care a dizolvat etnobotanice. Gestul s-a repetat ulterior, tânărul intenţionând să câştige încrederea pensionarului. “Până la urmă, «nea Vasile» l-a trimis pe tânăr să-i mai aducă «bere dintr-aia, bună». Nu este vorba de riscul apariţiei dependenţei, pentru că substanţa activă este puternic diluată, ci de o posibilă infracţiune viitoare. Azi îi câştigă încrederea, mâine îi jefuieşte casa”, a spus Ichim.
 

 

Comentarii