N

Percheziţie până la piele în faţa uşii prefectului! Cine a cerut o audienţă?

N

joi, 15 mai 2014, 01:50
2 MIN
 Percheziţie până la piele în faţa uşii prefectului! Cine a cerut o audienţă?

\N

Personajul percheziţionat a fost chiar controversatul Alecu Chitaru, care are la activ înjunghierea în birou a unui director de agenţie guvernamentală.

Controversatul Alecu Chitaru şi-a făcut din nou apariţia la Prefectură. Acesta a solicitat o audienţă la prefectul Romeo Olteanu, solicitând informaţii referitoare la aplicarea legilor fondului funciar. „Am avut o discuţie de aproximativ 15 minute. Mi-a cerut documente care au stat la baza emiterii unor hotărâri ale Comisiei Judeţene de Fond Funciar referitoare la comuna Cotnari. I-am cerut să se adreseze instanţei, întrucât doar aceasta este competentă să ne ceară informaţiile dorite de Chitaru“, a declarat prefectul. Chitaru a fost însoţit în timpul audienţei de încă doi cetăţeni. Toţi trei au fost percheziţionaţi înaintea întâlnirii, în eventualitatea în care ar fi purtat arme albe. „Se ştie că Alecu Chitaru a creat unele probleme în trecut. Percheziţia a fost necesară în acest context, dar nu a fost nicio problemă. Nu s-a opus verificărilor, iar discuţia a decurs cât se poate de civilizat“, a spus Olteanu.

Alecu Chitaru şi-a făcut apariţia la Iaşi în decembrie 2002, printr-un gest spectaculos. Chitaru a donat 100.000 de lei pentru cumpărarea de pachete de Crăciun pentru copii şi bătrâni săraci. Chitaru a mai donat 50.000 lei Maternităţii „Cuza Vodă“, pentru acoperirea costurilor cu repararea staţiei de oxigen. Ulterior, Chitaru s-a prezentat ca reprezentant al ţăranilor din Horleşti, Podu Iloaiei, Erbiceni, Balş sau Cotnari, în ce priveşte retrocedarea unor suprafeţe de teren. A candidat în 2004 la funcţia de primar al comunei Cotnari, din partea Partidului Noua Generaţie, ajungând în al doilea tur de scrutin. În martie 2006, l-a înjunghiat pe directorul de atunci al Agenţiei Naţionale a Domeniilor Statului, Barna Tanczos. A fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru tentativă de omor, fiind eliberat în noiembrie 2012.

Comentarii