Percheziţii în frigiderul unui ieşean. Au fost confiscaţi iepuri congelaţi

luni, 19 octombrie 2015, 01:57
1 MIN
 Percheziţii în frigiderul unui ieşean. Au fost confiscaţi iepuri congelaţi

Acuzaţia: braconaj. Din frigider au fost confiscaţi iepuri congelaţi.

Un bărbat din comuna Ţibăneşti a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi fiind acuzat de braconaj şi uz armă. Andrei Cezar Musteaţă ar fi comis fapta în urmă cu doi ani, în timpul anchetei instrumentate de procurori împotriva sa fiind realizate şi expertize a animalelor presupus a fi ucise fără drept de acesta.

Potrivit procurorilor ieşeni, pe 16 noiembrie 2013, după terminarea unei partide de vânătoare, Andrei Musteaţă a mers la un alt fond de vânătoare din Ţibăneşti unde ar fi ucis iepuri fără a avea acest drept. Anchetatorii au menţionat că bărbatul avea asupra sa o armă semiautomată şi, folosindu-se de farurile de la maşină, a hăituit şi, ulterior, împuşcat doi iepuri. Ulterior, Musteaţă a dus iepurii în locuinţa tatălui său, acolo unde poliţiştii au efectuat percheziţii şi au descoperit carnea în frigider.

Musteaţă fusese reclamat la Poliţie de două persoane, un paznic de vânătoare şi un gonaci, care au auzit focurile de armă. În timpul audierilor, Musteaţă s-a prevalat de dreptul la tăcere. Asociaţia de vânătoare de pe raza căreia au fost împuşcaţi iepurii cere 750 de euro de la Andrei Musteaţă.

Comentarii