Perez a stricat petrecerea

luni, 28 august 2017, 01:43
3 MIN
 Perez a stricat petrecerea

 Pilotul mexican l-a accidentat pe colegul său de echipă de la Force India în Marele Premiu de Formula I al Belgiei. Hamilton a câştigat şi a mai redus distanţa de liderul, Sebastian Vettel

 
 
 
Pilotul britanic Lewis Hamilton de la Mercedes a câştigat, duminică, Marele Premiu de Formula 1 al Belgiei, a XII-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, el fiind urmat de germanul Sebastian Vettel de la Ferrari (^2.358) şi de australianul Daniel Ricciardo de la Red Bull (^10.791). Hamilton a câştigat a 58-a cursă din carieră, la al 200-lea său start. Acesta este al treilea succes al britanicului la Spa-Francorchamps, al cincilea în acest sezon. Max Verstappen (Red Bull) a abandonat în turul 8/44, din cauza unor probleme mecanice. A fost a şasea cursă neterminată pentru tânărul olandez.
Mexicanul Sergio Perez de la Force India a stricat la Spa "liniştea" unei curse care se îndrepta către respectarea podiumului stabilit în calificări. Hamilton a pornit foarte bine din pole-position, urmat de Vettel, Bottas, Räikkönen, Verstappen şi Ricciardo. În acest "sextet" nu s-a produs nicio modificare la vârf. în a doua jumătate, Versttappen a abandonat repede, apoi Räikkönen a fost penalizat cu "stop 10  secunde”, pentru că nu a redus viteza în zona în care olandezul îşi parcase monpostul său defect, semnalizată cu steaguri galbene. finlandezul şi-a efectuat penalizarea şi, după ce a depăşit câţiva piloţi, a ajuns pe locul 5, după Hamilton, Vettel, Bottas şi Ricciardo. Aceasta părea ierarhia finală, dar Perez a avut un nou duel lipsit de fair-play cu colegul său Ocon. Aflaţi amândoi în puncte, mexicanul l-a depăşit pe francez, apoi i-a închis trasa şi i-a rupt aripa-faţă cu roata dreapta-spate. Perez s-a ales cu o pană, resturi de monopost s-au împrăştiat pe pistă, iar comisarii FIA au decis să neutralizeze cursa cu Safety-car, în turul 30. Aproape toţi piloţii au intrat la boxe pentru schimbul de cauciucuri. Cu excepţia celor de la Mercedes, care au rămas pe compoziţia soft, ceilalţi au ales o strategie ofensivă, cu pneuri ultra-soft.La reluarea cursei, Vettel l-a atacat pe Hamilton, fără succes, britanicul apărându-se foarte bine şi trecând primul linia de sosire. însă Bottas a fost întrecut atât de Ricciardo, cât şi de Räikkönen şi a încheiat abia pe locul 5. Australianul a prins ultima poziţie a podiumului, după învingător şi după Vettel, iar finlandezul de la Ferrari a fost al patrulea. În urma acestor rezultate, Hamilton (213 puncte) s-a apropiat la şapte puncte de liderul clasamentului piloţilor, Vettel (220 de puncte).
Clasamentul cursei: 1. Lewis Hamilton (Mercedes); 2. Sebastian Vettel (Ferrari); 3. Daniel Ricciardo (Red Bull); 4. Kimi Räikkönen (Ferrari); 5. Valtteri Bottas (Mercedes); 6. Nico Hultenberg (Rénault); 7. Romain Grosjean (Haas); 8. Felipe Massa (Williams); 9. Esteban Ocon (Force India); 10. Carlos Sainz (Toro Rosso).

Clasamentul piloţilor: 1. Sebastian Vettel – 220 ; 2. Lewis Hamilton – 213 p; 3. Valtteri Bottas – 179 p; 4. Daniel Ricciardo – 132 p; 5. Kimi Räikkönen – 128 p; 6. Max Verstappen – 67 p. Următoarea etapă, Marele Premiu al Italiei, va avea loc la 3 septembrie, la Monza. 

Foto: Sergio Perez

 

Comentarii