Poliţistă din Iaşi, fugărită prin curtea Mitropoliei de un jandarm care-i arăta penisul

Perversiuni sexuale cu un colonel şi o poliţistă din Iaşi, lângă racla Sfintei

joi, 18 iunie 2015, 01:58
4 MIN

Un jandarm cu funcţie de conducere este cercetat penal de procurori după ce ar fi hărţuit sexual o poliţistă de frontieră din Iaşi. Dosarul se află pe rolul Parchetului Militar din Iaşi, în jur de 100 de persoane fiind audiate până acum. Faptele de care este acuzat colonelul Nelu Popovici, adjunctul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău, ar fi avut loc în toamna anului trecut, de Sărbătoarea Sfintei Parascheva, în curtea Mitropoliei. Atunci, în timp ce se presupune că se afla în stare de ebrietate, colonelul a intrat în cortul în care se afla poliţista de frontieră din Iaşi şi şi-ar fi fluturat organul genital în faţa ei. Ulterior, surse judiciare au precizat că Popovici ar fi continuat să îi arate penisul poliţistei şi de faţă cu enoriaşi sau preoţi aflaţi la procesiune.“Mi-a făcut ce îi poate face mai rău un bărbat unei femei”, ne-a spus victima. “Având în vedere că dosarul se află în cercetare, nu vreau să formulez declaraţii”, s-a scuzat jandarmul incriminat

Dosar cu acuzaţii sexuale foarte grave aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar din Iaşi. Un jandarm cu funcţie de conducere şi cu mulţi de ani de experienţă este cercetat penal pentru folosirea funcţiei în vederea obţinerii de favoruri sexuale după ce ar fi hărţuit sexual o poliţistă de frontieră din Iaşi. Colonelul Nelu Popovici, adjunct al Grupării Mobile de Jandarmi Bacău, ar fi comis faptele în timpul serviciului, în perioada în care era detaşat la Iaşi, toamna trecută, pentru a asigura liniştea şi ordinea publică la Mitropolie, cu ocazia Sărbătorii Sfintei Parascheva. Scenele sexuale s-ar fi petrecut chiar în curtea Mitropoliei, au precizat surse din cadrul anchetei, la acestea fiind martore foarte multe persoane.

 
S-a lăudat cu bărbaţia sa
 
Surse din cadrul anchetei au precizat că faptele de care este acuzat colonelul Nelu Popovici ar fi fost comise cu câteva zile înainte de Sfânta Parascheva, perioadă în care mii de pelerini din toate colţurile ţării se aflau la coadă pentru a ajunge la raclă. În acea perioadă, forţe de ordine din diferite structuri au fost comasate în preajma şi în interiorul Mitropoliei pentru a asigura liniştea.
 
 
Nelu Popovici, dreapta
 

În noaptea de 11 spre 12 octombrie, dispozitivul de pază era condus de colonelul Popovici, iar printre cei care făceau parte din acesta se afla şi poliţista de frontieră ce este victimă în dosar şi al cărui nume “Ziarul de Iaşi” nu îl va publica. Martorii de la eveniment au menţionat că Nelu Popovici a început să aibă, începând cu orele 21.00, manifestări specifice persoanelor care au consumat alcool. Forţele de ordine erau comasate în mai multe module, într-unul dintre acestea aflându-se şi poliţista de frontieră.

Nelu Popovici ar fi intrat în cortul în care se afla victima şi i-ar fi arătat acesteia organul genital, lăudându-se cu bărbaţia sa. Ulterior, poliţista a fugit din cort, iar colonelul ar fi continuat acţiunile exhibiţioniste, scenele fiind observate şi de alte persoane care se aflau în zonă.
 
Declaraţia victimei
 
În urma mai multor discuţii telefonice purtate cu victima, aceasta a refuzat să detalieze în clar ce s-a întâmplat în acea seară. Aceasta a menţionat însă că ar fi fost ameninţată să nu facă plângere, şi că are şi dovezi în acest sens. Surse judiciare au precizat, de altfel, că sesizarea din acest dosar a fost înaintată de doi martori la eveniment. “Mi-a făcut ceea ce poate să facă mai rău un bărbat unei femei. Nu vreau să dau detalii, şi de jenă, şi de frica unor ameninţări, însă au fost foarte multe ameninţări, şi eu am probe în acest sens. Sunt martori, preoţi, enoriaşi, poliţişti, care au văzut ce mi se întâmplă. Mi-este frică şi pentru mine, şi pentru familia mea”, a spus victima.
 
Şeful colonelului, citat ca martor
 
Procurorii Parchetului Militar Iaşi au audiat în acest dosar în jur de 100 de persoane, majoritatea acestora fiind jandarmi sau poliţişti care se aflau în noaptea respectivă la Mitropolie. Unul dintre cei audiaţi este Ghiorghe Stan, comandantul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău. Acesta a precizat că nu a văzut ceea ce i se impută colegului său.Eu nu am fost de faţă şi nu pot afirma nimic. Eu sunt şeful lui direct, însă nu am atribuţii în a-i aplica vreo sancţiune. Toate sancţiunile primite de adjunctul meu trebuie să vină de la Bucureşti. În situaţia în care va fi trimis în judecată, el va fi pus la dispoziţie de către Inspectoratul General”, a spus Stan.
Reporterul “Ziarului de Iaşi” a discutat ieri şi cu Nelu Popovici. Într-o primă conversaţie, Popovici s-a scuzat şi a spus că se află într-o activitate, revenind ulterior cu un telefon în care a spus că “având în vedere că dosarul este în cercetare, nu vreau să formulez nicio declaraţie.”
 
Cine este Nelu Popovici
 
 
În acest dosar, Parchetul Militar a început urmărirea penală pentru infracţiunea de “folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual”, cercetările fiind în derulare. Nelu Popovici are 53 de ani şi este adjunct al Grupării de Jandarmi Mobile Bacău din 15 august 2008. Anterior, a fost prim-adjunct al inspectorului şef din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui, dar şi şef Stat Major al Comandamentului de Jandarmi Judeţean Vaslui. În perioada comunistă, el a fost şi comandant de pluton la o unitate militară din Bucureşti. Popovici este absolvent al Şcolii Militare de Ofiţeri din Bucureşti şi licenţiat în Drept al Universităţii “Alexandru Ioan Cuza”.
 
Sursa FOTO. Adevarul
 
 
 
 
 
 
 

Comentarii