Peste 450 de cadre didactice din Iaşi dau astăzi examenul de definitivat

joi, 09 iulie 2015, 01:58
2 MIN
 Peste 450 de cadre didactice din Iaşi dau astăzi examenul de definitivat

Dintre profesori, cei mai mulţi dau examen la Religie.

Din cele 507 cadre didactice care s-au înscris la Iaşi la examenul de definitivat în învăţământul preuniversitar, 459 au îndeplinit cea mai importantă regulă şi au trecut mai departe, la proba scrisă de astăzi. Aceştia au obţinut minimum 8 la inspecţia la clasă din timpul anului. Centrul de examen din Iaşi este la Colegiul Tehnic „Gh. Asachi“ din Copou, iar cei mai mulţi candidaţi, 101, sunt învăţători. Urmează educatorii, în număr de 83, profesorii de religie ortodoxă (37), profesorii de limbă engleză (36) şi cei de limbă română (34). Restul disciplinelor sunt reprezentate de un număr mult mai mic de dascăli.

„În centrul de evaluare de la nivelul judeţului Iaşi vor fi evaluate aproximativ 2.800 de teze din toată ţara, la mai multe discipline. La corectură vor participa echipe formate dintr-un profesor universitar şi un profesor preuniversitar, asta e regula“, a menţionat Camelia Gavrilă, inspector şcolar general.

Există însă 18 discipline care au câte un singur candidat, iar la alte şapte discipline sunt câte doi candidaţi. Este vorba de Alimentaţie publică, Automatică-automatizări, Coregrafie, Finanţe-bănci, Mecanică şi Turism. La Artele spectacolului, Asistenţă medicală ori Confecţii s-a înscris câte un candidat.

Proba scrisă va începe la ora 10, în toate cele 42 de centre de examen din ţară. La nivel naţional, din cei 10.297 de înscrişi au fost admişi să participe la proba scrisă 9.385. Sesiunea de definitivat de anul acesta se organizează la 127 de discipline, iar proba scrisă conţine subiecte de specialitate, metodica predării, pedagogie şi elemente de psihologia educaţiei. Durata de redactare a lucrării este de 4 ore.

Rezultatele se vor afişa pe 14 iulie, apoi până pe 17 iulie se înregistrează contestaţiile. Rezultatele finale vor fi făcute publice în 18 iulie. Tot în această perioadă mai are loc şi proba scrisă din cadrul examenului de titularizare, care se va desfăşura pe data de 15 iulie.
 

Comentarii