Pietonalul ar putea fi extins până la Fundaţie şi Târgu Cucu măcar în weekenduri

luni, 18 mai 2015, 02:02
2 MIN
 Pietonalul ar putea fi extins până la Fundaţie şi Târgu Cucu măcar în weekenduri

Propunerea aparţine liberalilor, dar este agreată şi de PSD.

Pietonalul de pe Ştefan cel Mare ar putea fi extins până la Fundaţie şi Târgu Cucu. Repre­zentanţii PNL propun ca circulaţia auto să fie interzisă în weekenduri într-o zonă delimitată de pietonal şi străzile Lăpuş­neanu, Biserica Mitocul Mai­cilor, Cuza Vodă, Elena Doam­na, Bărboi şi Costache Negri. În perimetrul de excludere ar mai putea circula doar tramvaiele şi autoturismele riveranilor, în baza unui permis special. Ideea este menită să pună în valoare centrul vechi al Iaşului ca punct de atracţie turistică.

„Avem de doi ani un pietonal, şi atât. Nu am văzut niciun efort de însufleţire a zonei, în afară de corturile diverselor târguri. Noi propunem această zonă centrală unde să poată fi amenajate terase mobile, tarabe de vân­zare a unor produse artizanale sau cu specific ieşean sau să aibă loc spectacole ale unor street-performeri. Vrem să venim în întâmpinarea operatorilor de turism care numai nu strigă că nu-i pot ţine pe turişti mai mult timp în Iaşi, pentru că oraşul nu le oferă mai nimic“, a declarat liderul consilierilor locali ai PNL, Marius Dangă.

Spre deosebire de alte iniţiative anunţate de consilierii liberali, propunerea făcută ieri de Dangă nu a fost respinsă de reprezentanţii municipalităţii. Dimpo­trivă, viceprimarul Mihai Chi­rica a apreciat că ideea ar putea fi susţinută şi de consilierii PSD, cu unele nuanţări.

„Tocmai în vederea unor astfel de utilizări facem acum reamenajarea stră­zii Lăpuşneanu. Vom amenaja pieţe volante tematice, pe artiza­nat, dulciuri, suveniruri şi altele, ca şi evenimente de tipul street-performance. Este un concept la care lucrăm şi noi şi ne dorim să colaborăm cu liberalii pe tema asta, mai ales că el este aplicat în alte oraşe. Apa caldă nu am inventat-o nici noi, nici ei. Ideea poate fi bună, dar trebuie să vedem cum o putem aplica fără a distruge restul vieţii economice din zonă. Aşteptăm fi­nalizarea şantierelor din Cen­tru pentru a putea veni cu par­tea de valorificare a sa“, a precizat Chirica.
 

Comentarii