Plimbare cu bicicleta sâmbătă prin una dintre cele mai vechi păduri ale Moldovei

miercuri, 29 iunie 2016, 20:37
2 MIN
 Plimbare cu bicicleta sâmbătă prin una dintre cele mai vechi păduri ale Moldovei

Ieşenii sunt invitaţi să participe sâmbătă, 2 iulie, la un tur de poveste, în cadrul turului de cicloturism organizat de Probikeaddiction.  

Plimbarea va avea loc începând cu ora 9 şi până la ora 17 după-amiaza. „Plimbarea pe bicicletă pe care v-o propunem traversează una dintre cele mai vechi păduri ale Moldovei – Codrii Boroseştilor şi face oprire în cea mai mare poiană a Rezervaţiei Bârnova-Repedea. Despre aceste locuri, Mihail Sadoveanu scria ca este «ţara de dincolo de negura, la vremea când cornul cel vechi suna chemarea vânătorilor la focul prânzului şi amiezii vânătoreşti». Tura de cicloturism de relaxare este potrivită chiar şi ciclistilor începători“, au precizat organizatorii.

Cei care doresc să se înscrie o pot face intrând pe site-ul http://www.probikeaddiction.ro, urmărind recomandările. Pentru experimentaţi, punctul de întâlnire este capăt CUG. Plecare este la ora 9 pe un traseu de 40 de kilometri, cu o porţiune de cărare de 2 km. Începătorii se întâlnesc tot la capăt CUG, cu plecarea de la ora 10.30, iar sosirea se face în apropierea satului Poiana cu Cetate, unde va avea loc întâlnirea cu primul grup. „Porţiunea de traseu rămasă de parcurs are dificultate uşoară spre medie – drum pietruit sau potecă, fără diferenţă mare de nivel, uşor de parcurs inclusiv de copii. În cazul în care doriţi să participaţi alături de copii, recomandăm ca vârsta minimă să fie cel puţin 10 ani, pentru a putea ţine pasul cu adulţii. Traseul are în total aproximativ 10 km“, mai menţionează organizatorii.

Preţul de participare la acest tur este de 60 de lei de persoană şi include minicurs de tehnică de parcurgere a porţiunilor de pădure şi drum pietruit, masă tradiţională, asistentă rutieră, asistenţă tehnică, servicii foto-video şi ghidaj. Cei care nu au bicicletă, dar doresc să participe, pot închiria una din cele trei biciclete performante oferite de Probikeaddiction spre închiriere, la preţul de 50 de lei bicicleta. Aceştia vor primi şi echipament de protecţie.

 
 

 

Comentarii