Plusuri şi minusuri la CSMS

marți, 01 octombrie 2013, 01:50
3 MIN
 Plusuri şi minusuri la CSMS

Echipa ieşeană mai are destul până a ajunge la o calitate corespunzătoare a exprimării

 
CSMS Iaşi a reuşit să depăşească momentele tensionate generate de eşecul cu FC Clinceni, echipa ieşeană impunându-se sâmbătă, în Copou, cu 2-0 în faţa Unirii Slobozia. Partida de pe “Emil Alexandrescu” a developat mai multe lucruri bune, dar şi destule minusuri în jocul ieşenilor.
Plusul cel mai important este că saltul a fost evident faţă de jocul cu FC Clinceni. Corect, a fost vorba de un alt adversar, corect, e aproape imposibil să nu joci mai bine decât în partida cu ilfovenii, însă modul în care Iaşul a strunit partida cu Slobozia în unele momente şi, mai ales, apetitul ofensiv, a fost dătător de speranţe. CSMS a avut 11 şuturi, opt dintre acestea cadrate, două goluri, o bară şi alte trei ocazii mari de gol, bilanţ care spune multe despre modul în care a rulat atacul şi despre precizia acţiunilor. S-a ajuns aici în special datorită vervei lui Dobre, care a făcut o primă repriză excelentă, experienţei lui Vancea, tras însă serios în joc de kilogramele în plus pe care le are şi apariţiilor la finalizare ale lui Olah, care a fost acoperit foarte bine de Mihalache, un “jolly-joker” extrem de util Iaşului. Până la un punct, un alt plus poate fi trecut în dreptul antrenorului Costel Enache, căruia i-a ieşit strategia de joc. Astfel, modulul “4-4-2” pe care tehnicianul a mizat în premieră în acest sezon a creat mari dificultăţi defensivei ialomiţenilor. Apoi, alcătuirea primului “11” s-a dovedit a fi corectă, faptul că autorii golurilor, Dobre şi Olah, au fost titularizaţi după ce au fost rezerve cu Clinceni fiind un simplu argument în sensul amintit. Nu în ultimul rând, şi schimbările i-au ieşit lui Enache, Ionescu şi Onofraş, care au intrat pe final, fiind cei care au creat a doua reuşită a CSMS.
În ciuda victoriei cu 2-0 în faţa unei echipe interesante, luptătoare, multă lume a plecat nemulţumită de la stadion. Asta pentru că momentele bune de joc ale favoriţilor au fost combinate cu multe perioade în care gafele elementare şi lipsa de coordonare zgâriau retina. Cele mai deranjante au fost erorile individuale dintr-o defensivă extrem de ezitantă, Creţu fiind lider detaşat la acest capitol. Drept urmare, Unirea, care a avut trei ocazii mari de a înscrie, a fost în joc până în prelungiri, atunci când a picat golul doi al gazdelor. O altă problemă apărută şi care nu a fost remediată de Enache, a fost dezordinea în poziţionarea jucătorilor, CSMS fiind în multe momente o echipă “lungă”, împrăştiată. Astfel, oaspeţii au profitat în dese rânduri de spaţiile mari existente între fotbaliştii ieşeni, rupturile existente pe benzi (Bădescu şi Ţigănaşu uitau des să coboare) şi nesiguranţa amintită a liniei de fund generând senzaţia de inconfort avută de puţinii spectatori ieşeni care au fost la meci.

Trăgând linie, plusuri şi minusuri în jocul CSMS, pentru care se apropie ora adevărului, partidele dificile pe care Iaşul le are, sâmbătă, la Constanţa, cu Farul şi miercurea viitoare, acasă, cu Rapid, fiind prilejuri bune de a şti mai exact unde se află trupa pregătită de Enache.

Comentarii