PNL, iritat de prezența lui Adăscăliţei în Parlament. Cerere publică de demisie

joi, 08 octombrie 2015, 01:54
2 MIN
 PNL, iritat de prezența lui Adăscăliţei în Parlament. Cerere publică de demisie

Deputatul PSD a fost salvat prin votul colegilor de o cerere a ANI de vacantare a postului său. "Am demisionat o dată (din CJ, n.r.). Ce vor liberalii?", a replicat cel vizat 

După ce a scăpat de problemele cu legea cu ajutorul colegilor din parlament, liberalii îi poartă sâmbetele deputatului PSD Constantin Adăscăliţei. Purtătorul de cuvânt al filialei PNL Iaşi, Alexandru Muraru, a cerut public demisia din funcţie a lui Adăscăliţei, invocând cererea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) de constatare a vacantării postului, în urma unei sentinţe a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).
 

Aceasta respinsese un recurs declarat de Adăscăliţei împotriva unei hotărâri a Curţii de Apel Iaşi prin care fusese declarat incompatibil. „Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins cererea ANI. PNL face apel la Adăscăliţei să-şi depună de bunăvoie demisia. Ce se întâmplă acum în Cameră şi în comisia juridică nu este decât o încercare de infracţiune, în condiţiile în care nu se pune în aplicare o hotărâre definitivă. Este aproape incredibil cum Adăscăliţei este încă membru al Parlamentului”, a declarat Muraru.

Problemele lui Adăscăliţei cu ANI au apărut în urma unui contract încheiat între o firmă la care era asociat şi fosta societate de construcţii a Consiliului Judeţean, SC Lucrări Drumuri şi Poduri. ANI a constatat apariţia situaţiei de incompatibilitate, întrucât la acea dată Adăscăliţei era consilier judeţean. Adăscăliţei a demisionat în toamna lui 2012 din funcţia de consilier, candidând ulterior la cea de deputat.
 
„În primă fază, am pierdut procesul pentru că întâmpinarea mea a fost timbrată greşit. La ÎCCJ, s-a respins recursul, fiind tardiv. Niciodată nu s-a judecat pe fond. ANI s-ar fi făcut de râs. Eu am plătit 3.354 de lei către SC LDP, nu i-am luat. Nu am devalizat societatea, am plătit-o pentru un serviciu. Oricum, am demisionat o dată. Ce vor liberalii? Să mai demisionez o dată pentru acelaşi caz? Ar trebui să se uite mai degrabă în curtea lor”, a replicat Adăscăliţei.
 

Comentarii