Poliţia din New York a arestat 25 de persoane la un protest faţă de Trump

vineri, 14 aprilie 2017, 08:00
1 MIN
 Poliţia din New York a arestat 25 de persoane la un protest faţă de Trump

Poliţia din New York a arestat joi 25 de persoane în foaierul Trump Tower, unde protestau faţă de politicile preşedintelui american Donald Trump privind imigraţia şi politicile la frontieră, relatează Reuters.

Manifestanţii, care au stat în faţa lifturilor şi au scandat “Nicio interdicţie, nici un raid, nicun zid!”, au determinat forţele de securitate să închidă accesul public în clădire – un zgârie-nori comercial şi rezidenţial unde stau Prima Doamnă Melania Trump şi fiul lor, Barron Trump, cât timp preşedintele este la Washington.

Oamenii purtau tricouri pe care scria “Fără zid”, o referire la propunerea lui Trump de a construi un zid la graniţa cu Mexicul şi “Fără raiduri”, o referire la arestarea celor suspectaţi că ar fi imigranţi ilegali. În timp ce poliţişti înarmaţi şi echipaţi cu veste antiglonţ au blocat intrările, alţi ofiţeri au scos manifestanţii din clădire şi i-au urcat în dube ale forţelor de ordine.

Protestatarii vor fi puşi sub acuzare. Trump Tower, aflată în inima districtului comercial Fifth Avenue, a găzduit şi sediul de campanie al lui Trump şi a fost reşedinţa sa principală ani la rând. Foaierul este deschis publicului, deşi măsurile de securitate au fost înăsprite în 2016, pe măsura ce campania a progresat, iar Trump a fost ales preşedinte. 

Comentarii