Posturi multe la stat, unele de şefi, scoase la concurs

luni, 25 aprilie 2016, 01:51
2 MIN
 Posturi multe la stat, unele de şefi, scoase la concurs

Pentru zeci de posturi la stat sunt concursuri. Cele mai importante: de directori adjuncţi la DSP şi Casa de Pensii.

Zeci de locuri de muncă au fost scoase la concurs de către instituţii publice ieşene în ultima săptămână. Printre cele mai importante posturi se numără cele de director adjunct la Casa Judeţeană de Pensii şi Direcţia de Sănătate Publică. În primul caz, proba scrisă va avea loc pe 17 mai, iar dintre condiţii amintim studii postuniversitare (administraţie publică, management) şi o vechime de minimum trei ani în specialitatea studiilor necesare.

La DSP, concursul va avea loc pe 18 mai. În ambele situaţii, data şi ora interviului vor fi comunicate după susţinerea probei scrise. În mediul administrativ, concursuri de angajare mai organizează şi primăriile din Iaşi (şef Birou Analiză Economică), Cepleniţa (un muncitor calificat), Voineşti (patru inspectori), Ţigănaşi (un inspector de specialitate) şi Tansa (un secretar al comunei). De asemenea, Direcţia de Asistenţă Comunitară recrutează cinci persoane: un paznic, un muncitor, un referent, un asistent social şi un inspector de specialitate, în timp Consiliul Judeţean caută un consilier superior la Direcţia de Investiţii.

În sistemul sanitar au fost anunţate în ultima săptămână şase concursuri pentru ocuparea a 25 de posturi. Printre angajatori se numără Spitalul de Recuperare (şapte infirmiere, patru îngrijitoare şi un asistent medical), Maternitatea „Cuza Vodă“ (un consilier juridic, trei asistenţi medicali şi patru îngrijitori), Serviciul de Ambulanţă (şase asistenţi medicali generalişti). În schimb, în mediul educaţional, au fost anunţate 13 concursuri pentru încadrarea în muncă a 14 persoane. Trei concursuri sunt organizate de către Universitatea Tehnică „Gh. Asachi“, care intenţionează să angajeze un auditor, un îngrijitor şi un administrator de patrimoniu.

Alte instituţii care caută personal sunt Universitatea „Al.I. Cuza“ (un sudor şi un administrator financiar), Filarmonica (un paznic şi un şofer), Biblioteca Centrală Universitară (un şef serviciu administrativ), Colegiul Tehnic „Gh. Asachi“ (un muncitor, un inginer şi un laborant), Muzeul Naţional al Literaturii Române (un îngrijitor), Şcoala Gimnazială „Ioanid Romanescu“ din Voineşti (un administrator financiar) şi Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 20 din Iaşi (un îngrijitor).

Detalii complete despre fiecare job în parte puteţi consulta pe portalul guvernamental posturi.gov.ro. Concursurile aferente locurilor de muncă enumerate mai sus vor avea loc, în general, la mijlocul lunii mai. 

Comentarii