Precauţi în faţa lanternei

sâmbătă, 22 aprilie 2017, 01:43
3 MIN
 Precauţi în faţa lanternei

 

CSM Poli nu subestimează ambiţia ultimei clasate, ASA Târgu Mureş
 
 CSM Politehnica Iaşi a organizat ieri o conferinţă de presă la care au participat antrenorul principal al echipei, Eugen Neagoe şi fotbalistul Daisuke Sato.
Tehnicianul s-a arătat îngrijorat de faptul că nu poate pregăti în mod normal partida de luni, cu ASA Târgu Mureş, din etapa a VII-a a play-out-ului Ligii I de fotbal: “Vremea şi temperaturile din aceste zile ne-au dat peste cap programul de pregătire. Este zăpadă pe teren, aşa că ne-am antrenat doar pe sintetic şi în sală. Sper ca terenul să fie practicabil luni. Starea gazonului contează foarte mult, pentru că jucăm acasă şi suntem obligaţi să construim pentru a câştiga”. Sato nu mai este speriat de condiţiile meteo: “Mi-a fost greu prima dată când am venit în România şi am văzut astfel de vreme. Acum, însă, nu mai sunt foarte îngrijorat. Sper, totuşi, ca vremea să fie bună la ora meciului”.
Neagoe le-a atras atenţia jucătorilor că nu trebuie să subestimeze adversarul, care ocupă ultimul loc al clasamentului. “Le-am spus jucătorilor că, probabil, va fi cel mai greu joc din play-out. Chiar dacă nu are o situaţie bună în clasament, ASA are jucători valoroşi, cu experienţă, unii dintre ei jucând la echipa naţională. În plus, au un antrenor nou, cu ambiţii mari. Toţi jucătorii vor încerca să-i demonstreze lui Ganea că merită să joace la ASA” a spus tehnicianul, al cărui mesaj a părut a fi înţeles de Sato: “ASA are jucători care pot fi periculoşi. E o echipă bună, pe care o respectăm, trebuie să fim concentraţi, să avem o atitudine bună pentru a continua momentul bun prin care trecem. Vrem să câştigăm play-out-ul”.
Neagoe a mai spus că nu l-a întrebat pe Florin Prunea despre posibilul investitor care ar putea sosi în Copou, pentru că “preşedintele ştie ce are de făcut” şi s-a arătat mulţumit de faptul că jucătorii săi au primit o parte din restanţele financiare. Sato a comentat capitolul amintit: “Nu m-am mai întâlnit cu o asemenea situaţie în cariera mea. Unde am jucat mai erau întârzieri ale plăţii salariilor de câteva zile, dar nu de câteva luni. Problemele financiare nu m-au descurajat însă. Liga I este o competiţie bună, pentru mine este o experienţă bună, sunt profesionist, la fel cum sunt colegii mei, ştiu ce înseamnă sacrificiul”.

Partida dintre CSM Poli şi ASA se va disputa luni, cu începere de la ora 18.

 Rezultatele de aseară, în play-out: Concordia Chiajna – FC Voluntari 0-2 (0-2). Bălan (’19, ’30); Pandurii Târgu Jiu – FC Botoşani 1-1 (0-1).    Păcurar (‘90^3 – penalty) / Vaşvari (’42 – penalty). Vaşvari a ratat un penalty în min. 15.

 

 

Comentarii