Prefectura a rezolvat problema cozilor de la Înmatriculări: programări numai online

marți, 21 martie 2017, 02:50
2 MIN
 Prefectura a rezolvat problema cozilor de la Înmatriculări: programări numai online

Până acum, ziua de miercuri era destinată ieşenilor ce refuzau, din diferite motive, să-şi facă programare online. Cine apela la aceasta?

Prefectura a găsist soluţia pentru problema aglomeraţiei de la Serviciul de Înmatriculări. Sistemul de programare aplicat acum, care presupune programarea online timp de patru zile săptămânal şi acces liber doar o zi, mier­curea, va fi modificat. Progra­mările la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV) se vor face exclusiv online, începând cu această săptămână, in­clusiv miercurea, pe site-ul www.permiseiasi.ro. Conform conducerii SPCRPCÎV, majoritatea celor care veneau în zilele de miercuri aveau deja programări online făcute în alte zile, dar încercau să câştige timp, chiar cu riscul de a sta la cozi de sute de persoane, din cauza temerilor că legislaţia ce prevedere înmatricularea fără taxe de mediu s-ar putea modifica. Asta pentru că în sistemul online eşti programat peste mai bine de 2 luni.

În cursul lunii februarie s-au în­matriculat aproximativ 3.500 de autovehicule, cu 166% mai multe decât în ianuarie şi cu 63% mai multe decât în februarie 2016, creşterea numărului de vehicule înmatriculate accentuând problema aglomeraţiei în traficul ieşean. „Instituţia Prefec­tu­lui va continua şi demersurile la ni­velul Ministerului Afacerilor In­terne pentru suplimentarea perso­nalului de la SPCRPCÎV, singura posibilitate de a se putea prelucra mai multe solicitări decât în prezent. Reprezentanţii SPCRPCÎV recomandă ieşenilor să verifice valabilitatea actelor deţinute, pentru a putea efectua din timp programarea necesară“, au precizat oficialii Pre­fecturii.
 
Sistemul de programare on­line a fost introdus la Iaşi la începutul lunii trecute, considerându-se că ieşenii vor prefera această variantă. Ziua de miercuri, în care programul cu publicul se făcea fără programare online, ar fi urmat să fie rezervată celor care nu pot accesa sistemul online, nu aveau adresă de e-mail, nu aveau acces la internet sau aveau alte urgenţe. Iniţiativa nu s-a dovedit însă eficientă, cozile dispărând timp de patru zile pe săptămână, dar rea­părând miercurea. Sistemul de programare exclusiv online este practicat în mai multe judeţe, precum Botoşani, Cluj, Suceava, Vaslui sau Vrancea.  
 
 

Comentarii