Premiile Crunchies: Snapchat, cea mai bună aplicaţie din 2013

marți, 18 februarie 2014, 20:27
2 MIN
 Premiile Crunchies: Snapchat, cea mai bună aplicaţie din 2013

Săptămâna trecută a avut loc cea de-a 7-a ediţie a Premiilor Crunchies din San Francisco, Statele Unite ale Americii, în cadrul cărora au fost premiate cele mai bune tehnologii din 2013. 
Premiul pentru „Cea mai bună aplicaţie mobilă”, una din cele mai importante categorii din cadrul ceremoniei, a fost desemnat aplicaţiei „Snapchat” cu ajutorul căreia utilizatorii pot trimite mesaje sub formă de imagini sau clipuri video ce pot fi vizualizate pe telefonul destinatarului doar pentru 15 secunde. Aplicaţia a fost lansată în anul 2011, dar şi-a câştigat popularitatea anul trecut când, în luna noiembrie, numărul de mesaje trimise cu „Snapchat” a depăşit 400 de milioane, înregistrând o creştere de 800% pe parcursul a 12 luni. Drept urmare aplicaţia a fost premiată şi anul trecut la Crunchies la categoria „startup-ul cu cea mai rapidă creştere”. „Mailbox”, „WhatsApp”, „Tinder” şi „VSCO Cam” sunt celelalte aplicaţii pentru dispozitivele mobile care, împreună cu Snapchat, au fost nominalizate pentru categoria „best app” de anul acesta.
Premiul pentru „Cea mai importantă realizare tehnologică” a anului trecut a fost câştigat de către „Bitcoin”, moneda digitală a cărei valoare şi popularitate a crescut în ultima perioadă. „Waze”, o aplicaţia de navigare inteligentă folosită şi în România de mulţi utilizatori de smartphone, a câştigat premiul pentru „Cel mai bun startup internaţional”, iar „Duolingo” a fost desemnat cel mai bun startup în domeniul educaţiei.
Jocul de tip puzzle „Candy Crush Saga” a luat premiul la categoria „Can’t stop, Won’t stop”, iar pe locul doi s-a clasat „Netflix”, o reţea de televiziune prin Internet cu peste 30 de milioane de membri în 40 de ţări.
Arash Ferdowsi şi Drew Houston, creatorii serviciului de găzduire online a documentelor denumit „Dropbox”, au fost proclamaţi fondatorii anului, iar Dick Costolo (Twitter) a primit titlul de directorul executiv al anului.
Premiile Crunchies au fost fondate în 2008 de către publicaţia americană „Tech Crunch” şi pun accentul pe promovarea companiilor din domeniul IT aflate la început de drum. Câştigătorii sunt aleşi prin votul utilizatorilor online.
 

Te aşteptăm pe pagina noastră de Facebook ce poate fi accesată la acest link: www.facebook.com/GadgetMyLove.

Comentarii