Presa britanică vuieşte! Interlopi şi prostituate din Vaslui, fără liceu, studenţi bursieri în Londra

miercuri, 03 decembrie 2014, 10:41
2 MIN
 Presa britanică vuieşte! Interlopi şi prostituate din Vaslui, fără liceu, studenţi bursieri în Londra

Alex Andrei Mandache, în vârstă de 32 ani, a obţinut o bursă de peste 10.000 lire pe an pentru a studia în Londra. El a fost cercetat în România după ce a dus-o pe iubita lui, Mariana Lungu, de 24 ani, să se prostitueze în Marea Britanie, deşi îi promisese că ea va deveni studentă.

Procurorii români susţin că sunt zeci de persoane care au obţinut burse de studiu în Anglia, dar care se ocupă de fapt cu traficul de persoane sau cu prostituţia. În urma verificărilor făcute de Biroul de Audit a rezultat că aproape 1.000 persoane din Uniunea Europeană au beneficiat ilegal de burse de studiu, prejudiciul creat fiind de 5 milioane lire sterline.

Spre exemplu, vasluianul Alex Andrei Mandache nu are nici măcar diplomă de absolvire a liceului. S-ar părea că el nu ştie nici să scrie şi să citeasă, fiind analfabet. El şi-a luat legământul că după ce va beneficia de acest ajutor de studiu (bursă), va prezenta toate actele. Autorităţile au devenit interesate de cazul său după ce au văzut că acesta nu şi-a făcut lucrările cerute la cursuri.

Mandache a plecat în Marea Britanie în 2007. A devenit student la colegiu în 2012. Prietena lui a ajuns acolo abia în 2013, împreună cu alt cuplu (fata fiind tot o prostituată). Fiecare dintre aceştia a plătit câte 1.000 lire taxă de înscriere pentru a deveni studenţi şi fiecare a beneficiat de bursă de 10.000 lire pe an. Andrei Ciacaru, amicul lui Mandache, spunea că urma să participe la cursuri de business şi management.

Mandache ar fi traficat în Marea Britanie până la 40 de falşi studenţi, obţinând aproximativ 400.000 lire de pe urma acestora.

dailymail.co.uk şi telegraph.co.uk

Comentarii