Prima reacţie a lui Dragnea, după punerea sub urmărire penală: Resping orice acuzaţie

luni, 13 noiembrie 2017, 17:30
3 MIN
 Prima reacţie a lui Dragnea, după punerea sub urmărire penală: Resping orice acuzaţie

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus, după începerea urmăririi penale împotriva sa, că respinge orice acuzaţie a DNA, că nu a constituit niciodată vreun grup infracţional şi că îşi menţine în continuare declaraţiile potrivit cărora nu are nicio legătură cu Tel Drum.

 

"Astăzi am fost la DNA să mi iau în primire al treilea dosar. Nu pot să intru foarte mult în detalii, pentru că mţam uitat şi eu cu foarte mare atenţie pe comunicat şi am ascultat cu atenţie şi ceea ce mi s-a spus la DNA. Trebuie să recunosc că este o poveste lungă. Resping categoric toate acuzaţiile. Ceea ce spun de ani de zile – şi anume că nu am legături financiare, patrimoniale cu acea societate comercială, menţin. În rest, o să vedem în perioada următoare pe ce se bazează aceste afirmaţii trecute în acea ordonanţă din partea DNA. O parte din cele relatate astăzi au fost cercetate odată şi – doi – nu cred, dar poate nu ştiu exact, dacă în 2001 a verificat sau a cercetat cercetat OLAF-ul – că am înţeles că eu cu mine am făcut un grup infracţional prin 2001", a declarat Liviu Dragnea.

El a mai spus că nu a constituit niciodată niciun grup infracţional organizat şi că aşteaptă să vadă probele. "Categoric nu (este vinovat – n. red.). Nu am constituit niciodată niciun grup infracţional. Niciodată. De aia eu sunt foarte curios să văd ce grup infracţional am constituit eu în 2001. Orice numire politică se face la orice partid printr-i anumită procedură. Nu am favorizat eu pe nimeni altcineva", a mai susţinut liderul PSD.

Liderul PSD susţine că sunt multe lucruri neadevărate în comunicatul DNA. "Eu nu am fost în nicio comisie de licitaţie (…) Funcţionează ca la un minister. În comisia de licitaţie sunt mulţi oameni, dar o să avem timp să vorbim despre asta, pentru că vreau să văd şi eu probe sau dovezi sau argumente pentru a susţine asemenea afirmaţii. (…) S-a vorbit despre multe lucruri neadevărate în acest comunicat. De ce le-au pus acolo?", a mai spus el.

DNA a anunţat, luni, că a început urmărirea penală a liderului PSD, Liviu Dragnea, sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase, într-un dosar în care sunt urmărite penal alte opt persoane, între care reprezentanţi ai firmei Tel Drum.

Potrivit procurorilor, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a iniţiat un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent şi din care au făcut şi fac parte funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi persoane din mediul de afaceri. Grupul iniţiat în anul 2001 are ca principal scop obţinerea frauduloasă a unor sume importante din contractele finanţate din fonduri publice, prin comiterea unor infracţiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, pentru favorizarea dirmei Tel Drum.

Comentarii