Primăria Iaşi, luată pe nepregătite de alegerea unui nou vice. Acesta nu are birou

sâmbătă, 13 iunie 2015, 01:59
2 MIN
 Primăria Iaşi, luată pe nepregătite de alegerea unui nou vice. Acesta nu are birou

Daniel Mătăsaru a fost votat ieri ca viceprimar interimar. Pentru că Mihai Chirica nu s-a mutat în biroul primarului ales, viceprimarului interimar i s-a improvizat un birou într-o cameră a secretariatului tehnic. Cine este noul edil ieşean.

Consiliul Local l-a desemnat ieri pe Daniel Mătăsaru în funcţia de viceprimar interimar. La şedinţă au fost prezenţi 22 de consilieri, iar 16 dintre aceştia au votat pentru Mătăsaru, în timp ce alţi şase l-au preferat pe liberalul Marius Dangă, el fiind propus de consilierul independent Anca Preda. „Cred că este o perioadă în care toată energia pe care o am va trebui alocată acestei munci, intru cu bună-credinţă şi sper ca lucrurile să se desfăşoare într-o stare de normalitate. Oraşul are nevoie de stabilitate într-o perioadă delicată şi dificilă“, a spus Mătăsaru.

El îşi va desfăşura activitatea într-o cameră pe care o folosea secretariatul tehnic al municipalităţii, întrucât primarul interimar Mihai Chirica nu s-a mutat în încăperea ocupată anterior de către edilul şef suspendat Gheorghe Nichita. Atribuţiile lui Mătăsaru vor fi stabilite printr-o dispoziţie a lui Chirica care va fi emisă luni.

Dangă a susţinut că votul pentru Mătăsaru a fost unul împotriva replantării teilor pe bulevardul Ştefan cel Mare. Liberalul a făcut această afirmaţie în contextul în care el a cerut plenului să voteze noul vicepimar interimar ţinând cont că unul dintre proiectele sale este de a replanta teii. „Era de datoria mea să supun atenţiei consilierilor locali odată cu această candidatură şi proiectul de bază pe care eu îl consider important şi vital pentru ca această instituţie să se împace cu urbea. În momentul în care teii au dispărut de pe Ştefan cel Mare, s-a produs o ruptură cu societatea civilă şi cu urbea în general. PSD a votat, iată, împotriva acestei propuneri, iar acest lucru înseamnă că rămân consecvenţi respingerii proiectului“, a explicat Dangă.

Daniel Mătăsaru este fost preşedinte al PC Iaşi şi, în 2009, a devenit consilier pe probleme de comunicare al primarului suspendat Gheorghe Nichita. În 2008 şi 2009, a candidat din partea PC la Consiliul Judeţean şi, respectiv, europarlamentare, dar fără succes. În 2012, a fost inclus pe lista USL pentru Consiliul Local din partea PSD. Mătăsaru este şi purtător de cuvânt la organizaţiei judeţene a PSD Iaşi. În vârstă de 37 de ani, el este cadru didactic la Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii, este căsătorit şi nu are copii.
 

Comentarii