Primăria montează o centrală pentru ultimul chiriaş din Palatul Braunstein

miercuri, 10 februarie 2016, 19:44
2 MIN
 Primăria montează o centrală pentru ultimul chiriaş din Palatul Braunstein

Primăria se dă peste cap pentru a-l evacua pe ultimul chiriaş din Palatul Braunstein. În proiectul de buget local pe acest an a fost trecută pe lista de investiţii ale municipalităţii achiziţionarea, montarea şi branşarea unei centrale termice pe gaz la un apartament situat într-un bloc de pe şoseaua Păcurari.

„Este vorba de problema mai veche, cu ultimul chiriaş din Palatul Braunstein, Ioan Agapi. A durat foarte mult până a fost găsit un apartament care să-i convină, ca amplasament şi dimensiuni. Este un apartament al Direcţiei de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat, situat într-un bloc care s-a debranşat în totalitate de la sistemul centralizat de încălzire. Pentru ca apartamentul să fie locuibil, trebuie rezolvată situaţia încălzirii. De aici, şi necesitatea investiţiei“, a explicat purtătorul de cuvânt al municipalităţii, Sebastian Buraga.

Odiseea mutării ultimului chiriaş din Palatul Braunstein a durat aproape doi ani, Agapi refuzând succesiv mai multe oferte făcute de Primărie, invocând spaţiul prea mic, insuficient pentru arhiva sa de fotografii şi filme. În final, a fost acceptat un apartament de trei camere în Păcurari, arhiva urmând să fie depozitată într-un fost punct termic al CET. Palatul Braunstein ar urma să fie transformat într-un centru cultural european, proiectul de reabilitare a clădirii fiind evaluat la 37 milioane lei.

Comentarii