După o perioadă de indecizie,

Primăria s-a hotărât: Vor fi fasole cu cârnaţi şi concert de Ziua Naţională, în Piaţa Unirii

marți, 25 noiembrie 2014, 02:57
2 MIN
 Primăria s-a hotărât: Vor fi fasole cu cârnaţi şi concert de Ziua Naţională, în Piaţa Unirii

Programul de la Iaşi de Ziua Naţională a României este tras la indigo cu cel de anul trecut.

După o perioadă de incertitudine, Primăria pare să se fi decis ieri, anunţând că va organiza aceleaşi evenimente, in­clusiv concert şi masa cu fasole şi cârnaţi. Manifestările de 1 decembrie vor avea loc în Piaţa Unirii şi vor debuta cu un concert cu muzică tradiţională şi folclor.

Oficialii Primăriei au precizat că nu au încheiat deocamdată contractele cu artiştii, dar că numele acestora vor fi transmise până la sfârşitul săp­tămânii. Ieşenii vor avea parte de parada militară, iar la finalul manifestărilor vor putea gusta câte o porţie de fasole cu câr­naţi servită pe strada Alexandru Lăpuşneanu.

„Vom avea şi tradiţionala fasole cu cârnaţi, dar, având în vedere că este post, vom da doar fasole pentru cei care postesc, iar cei ca­re doresc, şi cârnaţi, un pahar de vin, un pahar de ţui­că, tot ce mai avem. Nu avem numele formaţiilor, acum discutăm“, a precizat primarul Gheorghe Nichita.

Edilul nu a dezvăluit ce oficialităţi vor veni la Iaşi, de Ziua Naţională, sugerând că evenimentul va avea doar o anvergură redusă. „Toţi sărbă­to­resc acolo unde hotărăsc. Aici vom fi noi, cei din judeţul Iaşi“, a mai spus primarul.

Comentarii