Primăria vrea să distrugă cuiburile de ciori, dar are nevoie de aprobarea vânătorilor

joi, 30 martie 2017, 01:57
1 MIN
 Primăria vrea să distrugă cuiburile de ciori, dar are nevoie de aprobarea vânătorilor

Primăria întâmpină dificultăţi în tentativa de a distruge cuiburile de ciori din oraş.

O astfel de idee a fost vehiculată la nivelul municipalităţii în urma dezbaterilor pe bugetul local. Într-o adresă emisă de APM încă de anul trecut, când a existat o iniţiativă asemănătoare, APM a invocat Legea 407/2006 a vânătorii şi protecţiei fondului cinegetic.

„Având în vedere că cele 3 specii de ciori (cioară grivă, cioară de semănătură şi cioară neagră) sunt specii de interes cinegetic, şi anual se acordă cote de vânătoare, vă îndrumăm să solicitaţi Gărzii Forestiere verificarea îndeplinirii acestor obligaţii de către gestionarii fondurilor cinegetice limitrofe municipiului Iaşi cât şi identificarea acestora pentru achiziţia contractelor de prestări servicii“, se arată în adresa APM.

Adresa instituţiei a fost un răspuns la o solicitare de sprijin pentru îndepărtarea cuiburilor de ciori, formulată de Servicii Publice Iaşi.

„Cred că trebuie să depunem cu toţii un efort astfel încât numărul de cuiburi de ciori de pe raza municipiului să fie din ce în ce mai mic“, a comentat Chirica.

Anual, Primăria primeşte numeroase sesizări cu privire la disconfortul produs de cuiburile de ciori existente în arborii din parcurile municipiului.

Comentarii