Primarul Chirica le-a reamintit celor 17 parlamentari să susţină proiectele Iaşului

sâmbătă, 21 ianuarie 2017, 02:53
2 MIN
 Primarul Chirica le-a reamintit celor 17 parlamentari să susţină proiectele Iaşului

Primarul Mihai Chirica le-a transmis parlamentarilor ieşeni o listă detaliată cu proiectele municipalităţii care au nevoie de finanţare de la Guvern. 

Edilul-şef a făcut acest demers în contextul în care, săptămâna viitoare, vor începe în Parlament dezbaterile pe bugetul de stat pe anul 2017. În fruntea listei, primarul a plasat Spitalul Regional de Urgenţă, proiect urmat de autostrada Ungheni Iaşi – Târgu Neamţ – Târgu Mureş, variantele ocolitoare ale oraşului, parcul industrial de la Fortus, continuarea programului ANL în municipiu, diverse investiţii în infrastructura de sănătătate, amenajarea de terenuri de sport şi modernizarea clădirilor monument istoric. În cazul ultimul proiect menţionat, Primăria a menţionat că imobilele în care funcţionează unităţi de învăţământ precum Şcoala „B.P. Haşdeu“ (corpurile B şi C), Şcoala „Carmen Sylva“, Colegiul „Mihai Eminescu“ (corpurile B şi C), Liceul Pedagogic „Vasile Lupu“ (corpul vechi), Şcoala „Gheorghe Asachi“ şi Şcoala „Mihail Kogălniceanu“.

În scrisoarea trimisă tuturor celor 17 parlamentari, primarul Chirica a arătat că monumentele istorice menţionate mai sus nu pot primi finanţare prin intermediul Programului Operaţional Regional din cauza unor condiţii restrictive. „Am convingerea fermă că veţi susţine la nivelul Parlamentului aceste proiecte ca parte a demersului dumneavoastră de mo­dernizare a Municipiului Iaşi şi vă mulţumesc anticipat! Asigurându-vă încă o dată de întreaga disponibilitate pentru colaborare, vă doresc succes în toate proiectele dumneavoastră şi vă asigur susţinerea mea în acest sens“, a scris primarul în finalul scrisorii. 

Comentarii