Primarul interimar se laudă că şantierele ar fi în grafic. Ieşenii ştiu mai bine

miercuri, 17 iunie 2015, 01:53
3 MIN
 Primarul interimar se laudă că şantierele ar fi în grafic. Ieşenii ştiu mai bine

Lucrările la proiectele europene sunt în grafic. Cel puţin aşa susţin oficialii municipalităţii care au prezentat ieri o situaţie cu principalele şantiere deschise şi care afectează în prezent circulaţia rutieră.

Primarul interimar Mihai Chirica a vorbit despre lucrările din zona Podu Roş – Nicolina, pasajul Octav Băncilă, reabilitarea liniei de tramvai din zona Metalurgie – Doi Băieţi şi refacerea zonei Lăpuşneanu. „Pe axa sud s-a terminat podul peste râul Nicolina în totalitate, cu tot ce a însemnat suprabetonări, hidroizolaţii, asfaltări şi punere în circulaţie. Temperaturile au fost foarte ridicate, motiv pentru care am ţinut circulaţia restricţionată o perioadă mai lungă de timp până ce asfaltul s-a răcit”, a precizat Chirica.

El a adăugat că nu există probleme cu acest proiect din punct de vedere al finanţării. „La pasajul Octav Băncilă continuă lucrările la suprastructura podului, tronsonul care traversează calea ferată. În momentul de faţă, se lucrează la suprabetonare, o lucrare începută la sfârşitul anului trecut şi care se va finaliza în perioada imediat următoare. S-au finalizat în proporţie de 98% toţi piloţii foraţi pentru rampele de acces atât pe partea dinspre Alexandru cel Bun, cât şi Păcurari. S-a eliberat în totalitate pe tot ceea ce înseamnă utilităţi, pe partea de rampe”, a menţionat Chirica.

Potrivit edilului, au început lucrările şi pe strada Toma Cozma, unde s-au montat deja bordurile pe câteva sute de metri. În următoarele zile, lucrarea va continua până la intersecţia cu strada Petru Poni, iar săptămâna viitoare va începe turnarea asfaltului. „La calea de rulare pentru tramvaie din zona Metalurgiei şi Doi Băieţi s-a finalizat hidroizolaţia şi montarea liniei pe podul Metalurgie, se lucrează în continuare la Baza 3 care este punctul nodal cel mai fierbinte. În cursul săptămânii trecute, au reuşit să monteze linia şi să o betoneze pe mai mult de trei sferturi din rondul de la Baza 3, iar acum se lucrează pe ultimul sfert, inclusiv traversarea care bloca circulaţia rutieră din dreptul peronului. De asemenea, se lucrează şi la peron, e aproape finalizat şi peronul de pe Nicolae Iorga, unde se va intra şi la betonarea şi asfaltarea zonei perimetrale”, a mai spus Chirica.

În ceea ce priveşte refacerea zonei Lăpuşneanu – Piaţa Unirii, primarul interimar a precizat că vestigiile descoperite de constructor în zona străzii Mitocul Maicilor sunt, cel mai probabil, asemănătoare cu cele găsite la pasajul Mihai Eminescu. „Sunt fundaţii de clădiri vechi, nu avem niciun fel de raport istoric care să ducă la ideea existenţei unei structuri istorice care trebuie conservată. Prin urmare, aşteptăm să vină raportul de descărcare arheologică să vedem exact despre ce e vorba”, a precizat Chirica.

Potrivit acestuia, lucrările au înaintat „destul de bine”, iar pavimentul a ajuns până în dreptul cinematografului Republica. „S-au făcut rigolele, toate racordările la clădirile învecinate, în pasaj suntem în fază finală, pardoseala este 90% terminată, toate treptele de beton sunt turnate, iar corpurile de iluminat urmează să fie montate”, a conchis Chirica.

Toate proiectele europene derulate de municipalitate trebuie încheiate până la sfârşitul acestui an. În caz contrar, Primăria poate pierde finanţări europene şi va fi obligată să finalizeze proiecte aflate în această situaţie din resurse financiare proprii.

 

 
 

Comentarii