Primarul plantează azi un vlăstar din teiul lui Eminescu într-un parc din Viena

vineri, 20 octombrie 2017, 01:50
1 MIN
 Primarul plantează azi un vlăstar din teiul lui Eminescu într-un parc din Viena

Iaşul vrea să dezvolte relaţii strategice cu oraşul german Dusseldorf. O delegaţie a municipalităţii, în frunte cu primarul Mihai Chirica şi viceprimarul Radu Botez, se află în aceste zile în Germania pentru a pune bazele unui parteneriat.

Potrivit şefilor oraşului, scopul este de a desfăşura acţiuni comune economice, academice şi culturale. Edilii s-au întâlnit ieri cu primarul din Dusseldorf, Tho­mas Geisel.

„Scopul prezenţei noastre aici este foarte clar: dorim să învăţăm cât mai multe din lecţia germană, să facem schimb de experienţă, să încheiem parteneriate între cele două comunităţi, în cât mai multe domenii, dar şi să vă în­mânăm invitaţia de a participa la evenimentele organizate anul viitor la Iaşi, cu ocazia Centenarului“, a spus ieri Mihai Chirica, într-o alo­cuţiune ţinută la sediul primăriei din oraşul german, el fiind citat într-un comunicat al municipalităţii. Edilul şef al Iaşului îşi va continua astăzi vizita în străinătate, la Viena. Pri­marul Chirica va participa, alături de autorităţile locale din capitala Aus­triei, la plantarea unui vlăstar din teiul lui Eminescu într-un parc central din Viena.

Comentarii