Primarul şi vicele de la Hârlău au în continuare interzis la primărie

joi, 12 mai 2016, 01:54
2 MIN
 Primarul şi vicele de la Hârlău au în continuare interzis la primărie

Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au decis ieri că primarul, viceprimarul şi şeful Ocolului Silvic din Hârlău să fie cercetaţi în continuare sub control judiciar. Cei trei sunt judecaţi într-un dosar cu multiple acuzaţii de corupţie, aflat pe rolul Tribunalului Iaşi.  

Cele mai multe infracţiuni au fost reţinute în sarcina lui Amariei. Primele fapte imputate acestuia datează din perioada iunie – septembrie 2014, atunci când şeful Ocolului Silvic ar fi cerut mită 3 uşi de garaj în valoare de 7.000 de lei, montate la o anexă a instituţiei, dar şi neplata unei lucrări de 7.000 de lei pe care un om de afaceri le executase la locuinţa sa.

Procurorii au mai arătat că în septembrie 2014, Amariei a „uitat” beneficiile primite de la denunţător şi i-a mai cerut acestuia 10.000 de lei. „În perioada februarie  decembrie 2015, inculpatul Amariei Ioan, în aceeaşi calitate, şi-a încălcat atribuţiile de serviciu, în sensul că a dispus şi a determinat mai mulţi gestionari să elibereze diferite cantităţi de material lemnos fără întocmirea documentelor legale sau consemnând în mod fals vânzarea unui sortiment de material lemnos cu o valoare inferioară. Întruna dintre situaţii, şeful Ocolului Silvic Hârlău a beneficiat de ajutorul inculpatului Vatavu Mihai, şofer personal al acestuia, care a ridicat şi transportat materialul lemnos de la unul dintre depozite, fără ca suma de bani rezultată în urma vânzării să intre în evidenţele instituţiei al cărei angajat era”, au precizat anchetatorii în ordonanţa de reţinere.

În privinţa primarului, procurorii spun că acesta ar fi determinat un subaltern, pe 17 decembrie 2015, să întocmească un proces-verbal de recepţie în care să consemneze că lucrarea „Extindere reţea alimentare cu apă şi branşamente în Pârcovaci zona Anişoara Smit şi Pod Hrisculeni” era finalizată, lucru nereal. În acest mod s-ar fi produs un prejudiciu de 2.400 de lei.

 

 

Comentarii