Prime mărite la CSMS

joi, 07 aprilie 2016, 01:43
3 MIN
 Prime mărite la CSMS

Fotbaliştii ieşeni au încasat bonusuri speciale la ultimele două meciuri. Banii din drepturile TV se apropie de sfârşit, astfel că echipa va solicita sprijin de la Fundaţia Sportului Ieşean

Şefii CSMS Iaşi au apelat la măsuri speciale pentru a-i stimula pe fotbalişti şi a specula culoarul apărut pentru calificarea în cupele europene. Astfel, la ultimele două meciuri, jucătorii ieşeni au avut parte de bonusuri speciale. Pentru remiza de la Chiajna fotbaliştii din primul “11” au încasat 500 de euro, iar succesul repurtat în faţa CS Universitatea Craiova a adus câte 600 de euro fiecărui titular, alţi 600 urmând a fi plătiţi în cazul accederii în Europa League. Conform Regulamentului de Ordine Interioară, un egal “valorează” 300 de euro şi se recompensează doar la finalul campionatului şi doar dacă se îndeplineşte obiectivul, clasarea între locurile I-IX. Totodată, conform ROI, o victorie aduce un bonus de 450 de euro pe parcursul sezonului, încă 450 de euro urmând a fi plătiţi doar în cazul clasării în primele nouă echipe.
La ora actuală, CSMS este aproape de nivelul zero al datoriilor. Salariile sunt plătite la zi, primele şi obligaţiile către stat – la fel. Singura restanţă, de o lună, este la capitolul “chirii”, fiecare jucător având de încasat 250 de euro de la club pentru închirierea locuinţelor în care stau.
Stablitatea situaţiei financiare a fost generată de fondurile primite în acest an din drepturile de televizare, circa 1,1 milioane euro. Pentru că în 2016 s-au plătit şi restanţe de anul trecut, banii au fost însă cheltuiţi aproape în totalitate. Drept urmare, în scurt timp, gruparea din Copou, care nu mai contează pe încasările din biletele de intrare la meciurile de pe teren propriu, intrarea urmând a fi liberă până la finalul campionatului şi primeşte sume modice din contractele de publicitate, va fi silită să apeleze la Fundaţia Sportului Ieşean. Până acum, FSI a anunţat că a virat 1,1 milioane lei către clubul de fotbal din totalul de trei milioane aprobaţi la începutul anului.
Următoarea plată importantă la CSMS trebuie făcută până pe 15 aprilie, când trebuie achitate salariile pe luna martie. Retribuţiile nete totale ale conducătorilor, antrenorilor şi jucătorilor ieşeni sunt de circa 83 000 de euro. Totodată, săptămâna viitoare ar putea fi nevoie de o altă sumă importantă, pentru că prima de joc la meciul cu FC Botoşani, care se va disputa luni, va fi mărită.
Preşedintele executiv al clubului, Florin Prunea, a comentat subiectul financiar: “E linişte la echipă din punct de vedere al banilor, suntem una din puţinele echipe din România cu banii la zi. Sperăm să fie aşa şi în continuare pe acest final de sezon foarte important, în care jucătorii trebuie să fie concentraţi sută la sută la la îndeplinirea obiectivului şi să nu aibă decât grija rezultatelor”.
 
 

Comentarii